Γυμνοί Ισπανοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται κατά των ενδυμάτων από γούνα

Γυμνοί Ισπανοί ακτιβιστές διαμαρτύρονται κατά των ενδυμάτων από γούνα (NSFW)

Δεκάδες διαδηλωτές γυμνοί κι έχοντας βάψει το κορμί τους με κόκκινη μπογιά, που αναπαριστούσε το αίμα, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή ενδυμάτων από γούνα.

«Πόσες ζωές (πρέπει να χαθούν) μονάχα για ένα παλτό;» μπορούσε να διαβάσει κανείς σε ένα πλακάτ που κράταγε η Λουίσα Εσκριμπάνο, ηλικίας 53 ετών. Στο πλευρό της η κόρη της Μπάρμπαρα ηλικίας 21 ετών. Και οι δύο γυναίκες, μαζί με άλλους διαδηλωτές, είχαν πέσει στο έδαφος όπου κείτονταν ακίνητοι.

Η Λουίσα θεωρεί πως είναι «πολύ σημαντικό να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για όσα υπόκεινται τα ζώα. Την τύχη τους την αγνοούν σε μεγάλο βαθμό πολλοί πολίτες» τόνισε η ίδια.

«Τα ενδύματα από γούνα συνδέονται, εσφαλμένα, με την πολυτέλεια και την μόδα» υπογράμμισε η Άιδα Γκασθόν, υπεύθυνη του ισπανικού παραρτήματος της οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων AnimaNaturalis που οργάνωσε την διαδήλωση.

«Όμως εάν εμείς μπορούμε να δείξουμε τον πόνο που υπάρχει πίσω από ένα γούνινο παλτό και να προωθήσουμε τις πολλές ενδυματολογικές εναλλακτικές που δεν προϋποθέτουν την θυσία ενός ζώου, τότε μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να μην αγοράζουν πλέον γούνες» πρόσθεσε η ίδια.

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 60 εκατομμύρια ζώα, εκ των οποίων 32 εκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θανατώνονται παγκοσμίως με στόχο την εκμετάλλευση της γούνας τους, σύμφωνα με την AnimaNaturalis.

Ισπανία

Δημοφιλή