Ερντογάν: Μάχη κατά της τρομοκρατίας μέχρι τέλους

Ερντογάν: Μάχη κατά της τρομοκρατίας μέχρι τέλους
Turkish President Tayyip Erdogan reacts during a signing ceremony with Belarussian President Alexander Lukashenko in Minsk, Belarus, November 11, 2016. REUTERS/Vasily Fedosenko
Turkish President Tayyip Erdogan reacts during a signing ceremony with Belarussian President Alexander Lukashenko in Minsk, Belarus, November 11, 2016. REUTERS/Vasily Fedosenko
Vasily Fedosenko / Reuters

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της κατά της τρομοκρατίας «μέχρι το τέλος», την επομένη μιας διπλής βομβιστικής επίθεσης έξω από στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 38 άνθρωποι.

Η βομβιστική επίθεση, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι πιθανότατα έργο του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), είχε ως αποτέλεσμα 38 νεκρούς και 155 τραυματίες, δήλωσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό των θυμάτων που είχε δώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου - Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς τον οποίο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ελληνικού λαού για την απεχθή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Επιπλέον, ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν ότι στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας τίποτα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χωρίζει την Ελλάδα και την Τουρκία.

Γιλντιρίμ: Το PKK πίσω από την επίθεση

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει "σχεδόν καμία αμφιβολία" ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση κατά την οποία περισσότεροι από 30 άθρωποι σκοτώθηκαν έξω από ένα στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης.

"Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK", είπε ο Γιλντιρίμ.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα