100 ύαινες μάχονται μπροστά στην κάμερα για να πάρουν τον έλεγχο αφρικανικής πόλης

100 ύαινες μάχονται μπροστά στην κάμερα για να πάρουν τον έλεγχο αφρικανικής πόλης
Near Misrak Hotel inside the city.
Near Misrak Hotel inside the city.
Tim Bewer via Getty Images

Αντιμέτωποι με ένα αναπάντεχο θέαμα ήρθε η παραγωγή του Planet Earth. Σήμερα, Κυριακή, η εκπομπή θα παρουσιάσει μια απίστευτη μάχη μεταξύ αντίπαλων υαινών που κατοικούν στην πόλη Χαράρ της Αιθιοπίας.

Οι διάφορες αγέλες που ζουν, μαζί με τους ανθρώπους, στην αφρικανική πόλη έχουν ιδιαίτερα εχθρικά αισθήματα η μία προς την άλλη. Η τροφή είναι περιορισμένη και τα ζώα αναγκάζονται να δίνουν μάχες για τα κόκαλα που πετούν στα σκουπίδια οι χασάπηδες.

«Πάντα πίστευα ότι οι ύαινες είναι πολύ τρομαχτικά ζώα. Στο Χαράρ της Αιθιοπίας μια νύχτα περικυκλωθήκαμε από περισσότερες από 100 ύαινες που άρχισαν να παλεύουν. Μάχονταν στα περίχωρα για να μπορέσει μια μόνο (αγέλη) να έχει πρόσβαση στην πόλη. Είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι θηρευτές της γης μετά το λιοντάρι στην Αφρική», περιγράφει ο Φρέντι Ντέβας, παραγωγός του Planet Earth.

*Βίντεο από χρήστη του YouTube για τις ύαινες του Χαράρ

Αυτό ακριβώς το εντυπωσιακό, άγριο και εξαιρετικά επικίνδυνο σκηνικό θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν απόψε στο BBC οι συνδρομητές του βρετανικού σταθμού, αλλά και αργότερα όσοι ακολουθούν το κανάλι στο YouTube.

«Δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι θα στραφούν εναντίον σου, Αυτό ήταν. Αν αποφάσιζαν ότι εμείς ήμασταν το πρόβλημα, αυτό θα ήταν το τέλος. Όμως δεν το έκαναν», τόνισε ο Ντέβας, εξηγώντας ότι οι ύαινες δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Planet Earth μας αποκαλύπτει τον άγριο μα ταυτόχρονα εντυπωσιακό κόσμο των ζώων. Υπενθυμίζουμε ότι βίντεο με την στρατηγική που ακολούθησε μια ομάδα φιδιών για να πιάσει ένα μωρό ιγκουάνα έκανε τον γύρο του κόσμου.

Δημοφιλή