ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2016 16:15 EET | Updated 12/12/2016 16:15 EET

Συνελήφθη η 43χρονη που είχε αποδράσει με «βραχιολάκι»

SEBASTIEN BOZON via Getty Images
A prison agent shows an electronic bracelet during the visit of the French Justice minister Christiane Taubira at the SPIP (Services Pénitentiaires d'Insertion et de Probation) in Besancon (eastern France) on July 11, 2014. AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON (Photo credit should read SEBASTIEN BOZON/AFP/Getty Images)

Ύστερα από έρευνες της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη η 43χρονη κατηγορούμενη για το οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, η οποία στις 19 Νοεμβρίου απέδρασε σπάζοντας το ειδικό βραχιολάκι που της είχε χαρίσει στην αποφυλάκιση.

Η 43χρονη εντοπίστηκε στην Κηφισιά και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Μαζί της συνελήφθη και ο 37χρονος σύζυγός της, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα ίδια αδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί η 43χρονη.

Η συλληφθείσα είχε κάνει χρήση των όρων για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ήταν ανάμεσα στους 19 εμπλεκόμενους, που κατηγορούνταν κατά περίπτωση για υπεξαίρεση και για τα αδικήματα του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών οι όροι κράτησης στις φυλακές είχαν αντικατασταθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με «ηλεκτρονικό ιμάντα» έως την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης.

Ύστερα από τη σύλληψή της, σήμερα, Δευτέρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψει στη φυλακή.