Μυστήριο στη Β.Κορέα με το «καταραμένο ξενοδοχείο». Ξαφνικά άναψαν τα φώτα στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη

Μυστήριο στη Β.Κορέα με το «καταραμένο ξενοδοχείο». Ξαφνικά άναψαν τα φώτα στον τελευταίο όροφο του ουρανοξύστη

To Ryugyong Hotel είναι ένας ημιτελής ουρανοξύστης, 105 ορόφων σε σχήμα πυραμίδας που δεσπόζει στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιόνγιανγκ. Πολλοί αποκαλούν το συγκεκριμένο κτίριο ως «πρωτεύουσα της ιτιάς» (όπως είναι και μια από τις ιστορικές ονομασίες της πόλης) ή και «κτίριο 105». Εδώ και χρόνια πολλοί το αποκαλούν ως «το ξενοδοχείο της καταστροφής» ή το «καταραμένο ξενοδοχείο».

Η κατασκευή του κτίσματος ξεκίνησε το 1987 και σταμάτησε το 1992 όταν η Βόρεια Κορέα υπέστη σοβαρή οικονομική κρίση εξαιτίας της πτώσης της ΕΣΣΔ. Το 2008 ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες, η πρόσοψη ολοκληρώθηκε το 2011 και προγραμματιζόταν να παραδοθεί το 2012.

Και πάλι όμως κάτι πήγε στραβά και για μια ακόμη φορά το ξενοδοχείο δεν άνοιξε και τα τουλάχιστον 3.000 δωμάτια-που φημολογείται πως διαθέτει- παρέμειναν κλειστά.

Τώρα όμως, 29 χρόνια μετά, κάτι φαίνεται πως ίσως να έχει αλλάξει. Το Ryugyong Hotel, το υψηλότερο εγκαταλελειμμένο κτίριο στον κόσμο ξαφνικά...φωτίστηκε.

Όπως αναφέρει ο Ιndependent, τρία δωμάτια στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, άναψαν και το γεγονός έχει καταγραφεί.

Πηγή, που δεν κατονομάζεται, ανέφερε στο NK News πως αυτό συνέβη προκειμένου να φιλοξενηθεί στα δωμάτια του ξενοδοχείου ο Naguib Sawiris, γενικός διευθυντής της αιγυπτιακής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Orascom, η οποία το προηγούμενο διάστημα εκπόνησε μια σειρά από έργα στο κτίριο όπως την τοποθέτηση υαλοπινάκων ενώ τοποθέτησε και μια τηλεφωνική κεραία.

Ο Peter Ward, ένας ερευνητής που εργάζεται στη Νότια Κορέα, δήλωσε πάντως έκπληκτος για την εικόνα στο βίντεο και το ανάμα των φώτων στο δωμάτια του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου. «Ίσως Orascom έκανε κάτι περισσότερα από το να προσθέσει στο κτίριο νέους υαλοπίνακες» ενώ τόνισε η τοποθέτηση φάρου για να προειδοποιεί τα αεροσκάφη για το τελικό ύψος του κτιρίου, «είναι ενδιαφέρουσα αν και κάπως αινιγματική».

Δημοφιλή