Πύθωνας τεσσάρων μέτρων καταβρόχθισε ένα γουάλαμπι σε γήπεδο γκολφ στην Αυστραλία

Πύθωνας τεσσάρων μέτρων καταβρόχθισε ένα γουάλαμπι σε γήπεδο γκολφ στην Αυστραλία

Οι Αυστραλοί γκόλφερς παρακολούθησαν έναν πύθωνα, μήκους τεσσάρων μέτρων, να καταβροχθίζει ένα γουάλαμπι (μικρόσωμο θηλαστικό μου μοιάζει με καγκουρό) κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης που είχαν στο Far North Queensland.

Συγκεκριμένα το αναπάντεχο περιστατικό σημειώθηκε στο γήπεδο γκολφ Paradise Palms στο Cairns το Σαββατοκύριακο.

Ο πύθωνας «scrub», που θεωρείται το πιο μεγάλο φίδι στην Αυστραλία συχνά αιφνιδιάσει το θήραμά του καθώς συνηθίζει να βρίσκεται κρυμμένος στα δέντρα ή στα χόρτα προτού επιτεθεί.

«Όλοι έμειναν έκπληκτοι. Είναι ένα ασυνήθιστο να βλέπει κανείς κάτι τέτοιο», είπε ο μάνατζερ του γηπέδου Robert Willemse στο BBC.

Όπως είπε, ο ίδιος έμεινε στο γήπεδο για περίπου πέντε λεπτά, όμως όπως άκουσε, το φίδι κατάφερε να καταπιεί το γουάλαμπι και στη συνέχεια να κυλήσει σε ένα μικρό ποτάμι.

Αποκάλυψε, δε, ότι το θέαμα δεν εμπόδισε τους παίκτες να συνεχίσουν το παιχνίδι τους.

Ένας βιολόγος του Πανεπιστημίου του Σίδνει σημείωσε ότι το συγκεκριμένο είδος πύθωνα δεν αποτελεί μεγάλη απειλή για τους ανθρώπους, καθώς δεν τους βλέπουν ως θήραμα, ωστόσο προειδοποίησε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί το συγκεκριμένο είδος φιδιού διαθέτει πολύ αιχμηρά δόντια και κανείς δεν θα ήθελε να τον δαγκώσει.

Δημοφιλή