Άρωμα εκλογών στις βαλίτσες Μητσοτάκη. Τι θα πει στους ...συντρόφους του στο ΕΛΚ

Άρωμα εκλογών στις βαλίτσες Μητσοτάκη. Τι θα πει στους ...συντρόφους του στο ΕΛΚ
sooc

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα Τρίτη στο δείπνο που οργανώνει το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία για να παρουσιάσει την πρόταση του για το διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει, άλλα κυρίως, για να ασκήσει για ακόμα μια φορά κριτική στην κυβέρνηση για ανεπάρκεια, λαϊκισμό και "επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια που φέρνουν ενα νέο μνημόνιο".

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και στο εξωτερικό με αφορμή την διήμερη παρουσία του στις Βρυξέλλες οπού την Τετάρη και την Πέμπτη συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στη βελγική πρωτεύουσα ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται ο σχεδόν βέβαιο οτι θα επιδιώξει να έχει ενα τετ α τετ με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στην σκιά της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και ενόψει της συνάντησις που θα έχει την Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο περιθώριο του ΕΛΚ ο κ.Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με τον επίτροπο Οικονομικών της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ.

Συνεργάτες του Πρόεδρου της ΝΔ επέμεναν ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του άλλα και τις διεθνείς επαφές ο κ.Μητσοτλακης τονίζει ότι ο στόχος των μακροπρόθεσμων υψηλών πλεονασμάτων 3,5% είναι όχι μόνο ανέφικτος άλλα και καταστροφικός για την βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της χώρας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο, λειτουργεί ως "δούρειος ίππος" για την γιγάντωση ακραίων και λαϊκιστικών φωνών.

Ίσως για αυτόν τον λόγο στις κλειστές συσκέψεις στην οδό Πειραιώς, απέκλειαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπω τα σενάρια για θετική ψήφο στην περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου επέλεγε αντί της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την διέξοδο του Κοινοβουλίου, με την έγκριση της νέας συμφωνίας από την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Δημοφιλή