Αυτοκτονία ισοβίτη στην πλατεία Θεάτρου: «Θα αυτοκτονήσω αν πάω πίσω. Μη στενοχωρηθείτε. Θα αυτοκτονήσω»

Αυτοκτονία ισοβίτη στην πλατεία Θεάτρου: «Θα αυτοκτονήσω αν πάω πίσω. Μη στενοχωρηθείτε. Θα αυτοκτονήσω»
Eurokinissi

Aποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του σε περίπτωση που συλληφθεί και γυρίσει στη φυλακή ήταν ο 38χρονος Έλληνας ισοβίτης, ο οποίος πυροβόλησε το περασμένο Σάββατο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην πλατεία Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτό αποκαλύπτουν τα δύο ιδιόχειρα σημειώματα με αποδέκτες τους γονείς του, τα οποία βρίσκονται στα χέρια των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής.

Τα σημειώματα είχαν γραφτεί στις 4 Δεκεμβρίου 2016, μία μέρα πριν την λήξη της άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές Χαλκίδας. Από τις 4 Δεκεμβρίου ο 38χρονος είχε φύγει από το οικογενειακό σπίτι στα Πατήσια, όπου ζούσε με τους γονείς του. Η μητέρα του μετά τα όσα συνέβησαν παρέδωσε τα δύο σημειώματα στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι την είχαν καλέσει για κατάθεση.

Το πρώτο σημείωμα ήταν γραμμένο σε μια κόλλα Α4 και γράφει: «Αν γυρίσω πίσω θα αυτοκτονήσω. Μου περνάει από το μυαλό εδώ και 10 μήνες. Δεν είμαι πλέον καλά. Έχασα τα λογικά μου. Έμαθα ότι θέλω άλλα έξι χρόνια για να βγω. Σας αγαπώ. Συγνώμη. Ο γιος σας».

Το δεύτερο σημείωμα ήταν ακόμη πιο σύντομο: «Σας αγαπάω με όλη μου την ψυχή. Θα πεθάνω. Μη στεναχωρηθείτε. Θα αυτοκτονήσω αν πάω πίσω».

Ένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκη στο περιστατικό του περασμένου Σαββάτου κατέθεσε: «Τον είδαμε να κινείται ύποπτα και τον πλησιάσαμε για έρευνα. Του ζητήσαμε να μείνει ακίνητος για έλεγχο. Εκείνος μόλις μας είδε κινήθηκε προς το μέρος μας, σήκωσε μόνος του ψηλά τα χέρια και μας είπε ‘Παιδιά εντάξει, δεν τρέχει τίποτα... εντάξει’. Ξαφνικά μας γύρισε την πλάτη, έβγαλε πιστόλι από το παντελόνι, έστριψε απότομα και πυροβόλησε εναντίον μας τρεις φορές. Μία από τις σφαίρες βρήκε τον συνάδερφο στο χέρι. Εγώ πυροβόλησα δύο φορές. Μία σφαίρα πρέπει να τον βρήκε στο πόδι. Έπεσε κάτω. Τον κάλεσα να παραδοθεί, εκείνος όμως έπιασε το πιστόλι που του είχε πέσει το έβαλε στο κεφάλι του και πυροβόλησε».

Όπως προκύπτει ο 38χρονος είχε αρχίσει την παράνομη δράση του το 1999 όταν κατηγορήθηκε για σύσταση συμμορίας, σωματικές βλάβες και κλοπές. Το 2002 εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα για ληστεία και το 2003 εκδόθηκε άλλο ένταλμα για κλοπές. Το 2004 δολοφόνησε ιδιοκτήτρια φούρνου στον Άγιο Δημήτριο για να της πάρει τις εισπράξεις.

Δημοφιλή