Γραφείο κηδειών διατηρεί τα τατουάζ των νεκρών

Γραφείο κηδειών διατηρεί τα τατουάζ των νεκρών

Ο Kyle Sherwood και ο πατέρας του Mike, υπεύθυνοι ενός γραφείου κηδειών προχώρησαν το θέμα του θανάτου ένα βήμα παρακάτω.

Σύμφωνα με τον Independent, όλα άρχισαν όταν οι δύο τους προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο ώστε να θυμούνται ο ένας τον άλλον όταν κάποιος από τους δυο τους φύγει από τη ζωή. Έτσι αποφάσισαν να επεκτείνουν την επιχείρησή τους στο Κλίβελαντ, στο Οχάιο κι άρχισαν να φροντίζουν πλέον για τη διατήρηση των τατουάζ των νεκρών.

«Έχω μερικά τατουάζ. Ο πατέρας μου κι εγώ σκεφτήκαμε ότι τα τατουάζ μου έχουν τόση σημασία γι' εμένα που αν ποτέ μου συνέβαινε κάτι η οικογένειά μου θα ήθελε να μην τα χάσει για πάντα» εξηγεί ο Kyle. «Για εκείνους που ξοδεύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια για στα τατουάζ, το να χαθούν με τον θάνατό του είναι σαν να πετάς έναν Πικάσο στην πυρά», προσθέτει.

Έτσι ο Sherwood, ο πατέρας του, ένας χειρουργός, ένας άνθρωπος που ασχολείται με τις ταριχεύσεις κι ένας δικηγόρος άρχισαν πριν δύο χρόνια να ασχολούνται με το θέμα αυτό. Στις αρχές της φετινής χρονιάς λάνσαραν το Save My Ink Forever.

Απρόθυμος να αποκαλύψει λεπτομέρειες της διαδικασίας, ο Kyle τονίζει πως οι συγγενείς κάποιου ανθρώπου που πεθαίνει επικοινωνούν με τη Save My Ink Forever μέσα σε 48 ώρες από τον θάνατό του.

Η τιμή της υπηρεσίας είναι ανάλογη του μεγέθους του τατουάζ αλλά σε γενικές γραμμές το κόστος κυμαίνεται γύρω στα χίλια δολάρια για το πρώτο τατουάζ και περίπου 750 για το δεύτερο- στην τιμή του πρώτου συμπεριλαμβάνονται και μεταφορικά. Σε διάστημα περίπου δύο μηνών η οικογένεια θα λάβει το τατουάζ «κορνιζαρισμένο».

Η εταιρεία έχει ήδη διαχειριστεί εκατοντάδες τέτοια αιτήματα στις ΗΠΑ και στόχος της είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο εξωτερικό.

Ο Kyle θυμάται το πιο ξεχωριστό περιστατικό, έναν άνδρα που είχε πάει για πεζοπορία στο Κολοράντο και είχε ένα φρικτό ατύχημα. Το σώμα του βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όχι ολόκληρο, κι επρόκειτο να αποτεφρωθεί.

«Σώσαμε ένα από τα τατουάζ του. Ο πατέρας του ήταν ενθουσιασμένος. Δεν είχε την ίδια αίσθηση με το να βλέπει τον ίδιο ή να τον αποχαιρετά αλλά έχει το τατουάζ στα χέρια του, που είναι ένα κομμάτι του γιου του και κανείς δεν μπορεί να του το πάρει» αφηγείται.

Ακόμα ένα εντυπωσιακό περιστατικό ήταν με δύο αδελφές που ήθελαν να κρατήσουν, η κάθε μία το κομμάτι της, από το τατουάζ σε σχήμα καρδιάς που είχε ο πατέρας τους, με τα ονόματά τους γραμμένα μέσα. «Καταφέραμε να κόψουμε το τατουάζ με τέτοιο τρόπο που η κάθε μία κράτησε το κομμάτι με το όνομά της» θυμάται.

Δημοφιλή