Λοκ άουτ στη Νομική Σχολή Αθηνών

Λοκ άουτ στη Νομική Σχολή Αθηνών
Eurokinissi

Λοκ άουτ στη νομική σχολή Αθηνών μετά από απόφαση της κοσμητείας, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα. Φοιτητές «έσπασαν» το λοκ αουτ εισήλθαν στον χώρο της σχολής, την οποία περικύκλωσαν αστυνομικές δυνάμεις και δεν επέτρεπαν την πρόσβαση σε αυτήν, και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Οι φοιτητές ενώθηκαν με μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Σχολή και πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Ακαδημίας μέχρι τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Πολιτικές συλλογικότητες είχαν προγραμματίσει για σήμερα εκδήλωση με θέμα τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ εκδήλωση είχε προγραμματίσει και η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση ανάμεσα στο μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, και αστυνομικών, καθώς δεν επιτράπηκε ούτε σε εκείνον, ούτε στους συνομιλητές του, η είσοδος στο χώρο της Σχολής, ώστε να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση. Όσοι φοιτητές βρίσκονται στο προαύλιο χώρο της Νομικής φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και για το άσυλο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Λοκ αουτ Νομική Αθηνών

Δημοφιλή