«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 3χρονο αγόρι συριακής καταγωγής που βασανιζόταν από το φερόμενο πατέρα του

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 3χρονο αγόρι συριακής καταγωγής που βασανιζόταν από το φερόμενο πατέρα του
Sooc

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το 3χρονο αγόρι συριακής καταγωγής που βασανιζόταν από τον φερόμενο ως πατέρα του στη Σούδα της Χίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτή αναφέρει όλες τις ενέργειες που έκανε από τη στιγμή που του γνωστοποιήθηκε το συμβάν και δηλώνει τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει το παιδί τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου έλαβε ανώνυμη κλήση από ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» αλλά και μηνύματα στα social media του για την ύπαρξη 2 videos που έδειχναν την κακοποίηση ενός 3χρονου αγοριού συριακής καταγωγής στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού ενημέρωσε άμεσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το Α.Τ Χίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου διαβιβάζοντας όλα τα στοιχεία που είχε καταγράψει καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό.

Το πρωί της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Χίου ότι εντοπίστηκε το 3χρονο αγόρι και ότι πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του σε προστατευμένο περιβάλλον και ότι παράλληλα εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στις αστυνομικές αρχές ο φερόμενος ως πατέρας του αγοριού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του να στηρίξει το 3χρονο αγόρι τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» .

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Δημοφιλή