Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ και οι αναποφάσιστοι προηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ και οι αναποφάσιστοι προηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Sooc

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της MRB για λογαριασμό της Real News. Ενδεικτικό της πολιτικής κατάστασης είναι και το γεγονός ότι το 19,2% των ερωτηθέντων έχει αδιευκρίνιστη ψήφο, δηλαδή δήλωσε ότι είτε θα απείχε, είτε θα ψήφιζε άκυρο, είτε ακόμα δεν έχει καταλήξει σε κάποιο κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, η ΝΔ συγκέντρωσε το 29,1% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 16,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,3%, η ΔΗΜΑΡ/ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 3,0%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,0% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. «Άλλο κόμμα» επέλεξε το 2,6% των ερωτηθέντων, ενώ όπως προαναφέραμε, το 19,2% έχει αδιευκρίνιστη ψήφο.

Στην παράσταση νίκης προβάδισμα έχει η ΝΔ με 55,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 14,0%. Η επιλογή «Κανένα Κόμμα» καταγράφει ποσοστό 22,2%. Ακολουθούν «Άλλο Κόμμα» με 5,4% και «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,9%. Σημαντικό είναι ότι στο ερώτημα «πόσο πιθανό είναι να μην πάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές» το 72,4% απαντά λίγο ή καθόλου, ενώ το 42,1% δεν επιθυμεί την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Να τονίσουμε ακόμα ότι, παρά το προβάδισμα της ΝΔ, στο ερώτημα «ποιος από τους δύο (Μητσοτάκης ή Τσίπρας) θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;», το 44% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο». Ακόμα, στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα, γενικά, στη χώρα;», το 92,9% απαντά αρκετά άσχημα/πολύ άσχημα, ενώ το 0,6% πολύ καλά/αρκετά καλά και ένα ποσοστό 5,8% δηλώνει «ούτε καλά, ούτε άσχημα», ενώ στο ερώτημα «πως κρίνετε σήμερα σε γενικές γραμμές την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας;», το 93,5% απαντά κακή/πολύ κακή.

Στα τέσσερα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες στις τάσεις Δεκεμβρίου 2016 της MRB, πρώτο έρχεται το ζήτημα της ανεργίας με ποσοστό 64,5%, ακολουθεί το φορολογικό σύστημα με 46,1%, έπεται η υγεία και η περίθαλψη με 34,2%, ενώ η έλλειψη οικονομική ανάπτυξη συγκεντρώνει ποσοστό 31,6%.

Δημοφιλή