ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/12/2016 06:56 EET | Updated 15/12/2016 07:23 EET

Τη στρατηγική ενόψει Γενεύης καθόρισαν Αναστασιάδης και Τσίπρας

Αndrea Βonetti

Πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις για την τακτική και την επιχειρηματολογία με στόχο να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος λήφθηκαν στη χθεσινοβραδινή μακρά συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στη συνάντηση κυριάρχησαν τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και προσέθεσε ότι οι δύο πλευρές αρχίζουν σήμερα εκστρατεία ενημέρωσης των εταίρων των δύο χωρών επί των θεμάτων αυτών.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι βασικός πυλώνας για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, θεωρείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να απουσιάζει από μια πολυμερή διάσκεψη.

Εξ άλλου, διαβεβαίωση κατηγορηματικά ότι ουδέποτε υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διέψευσε τα περί αμερικανικής πρότασης για το θέμα των εγγυήσεων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ασφάλεια η οποία αντιμετωπίζεται πολύ θετικά. Στόχος, τόνισε, είναι να γίνει αποδεκτή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Sponsoed post