ΔΙΕΘΝΕΣ
15/12/2016 11:22 EET | Updated 15/12/2016 11:31 EET

Απομάκρυνση 1.000 ανθρώπων από το Χαλέπι. Ανάμεσά τους και 200 αντάρτες

Anadolu Agency via Getty Images
ALEPPO, SYRIA - DECEMBER 15: Civilians from the besieged area wait to be evacuated from eastern Aleppo under the siege of Iranian-led Shia militias and Assad regime forces in Aleppo, Syria on December 15, 2016. (Photo by Ahmad Hashesho/Anadolu Agency/Getty Images)

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί σήμερα, Πέμπτη, από τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπίου, ανέφερε ένας αξιωματικός του στρατού, την ώρα που μια πρώτη αυτοκινητοπομπή αποχώρησε από τον τομέα που ελέγχει η αντιπολίτευση στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας. Συνολικά αναμένεται να απομακρυνθούν 50.000 άνθρωποι.

«Η επιχείρηση απομάκρυνσης αφορούσε 951 ανθρώπους, μεταξύ αυτών περισσότεροι από 200 αντάρτες, όπως επίσης και 108 τραυματίες ανάμεσά τους (και) αντάρτες» επισήμανε ο αξιωματικός.

Την ίδια ώρα οι πρώτες ομάδες των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την πόλη του Χαλεπίου έφθασαν σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός ο οποίος βρίσκεται στο πεδίο και η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου έφθασαν» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ αλ Ντμπις, επικεφαλής μιας ομάδας γιατρών και εθελοντών που συντονίζουν τις επιχειρήσεις εκκένωσης κοντά στην κοινότητα Καν αλ Ασάλ, συμπληρώνοντας πως οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) 21 λεωφορεία και 19 ασθενοφόρα που μεταφέρουν αμάχους και τραυματίες αναχώρησαν από το ανατολικό Χαλέπι με κατεύθυνση τις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση.

Η Ελίζαμπεθ Χοφ, η εκπρόσωπος του WHO στη Συρία, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από την περιοχή που εκκενώνεται στην συνοικία Ραμουσάχ:

«Είδαμε γυναίκες και μικρά παιδιά να επιβιβάζονται στα λεωφορεία και (μαζί) κάποιους άνδρες. Δεν ήταν γεμάτα. Η επιχείρηση εξελίχθηκε ομαλά. Ήταν πολύ ήρεμα».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι «βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για την αποστολή επιπλέον 8 λεωφορείων στην περιοχή για να μεταφέρουν περισσότερους ανθρώπους».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post