ΔΙΕΘΝΕΣ
15/12/2016 06:54 EET | Updated 15/12/2016 06:54 EET

Οργή με βίντεο που δείχνει παιδιά να επισκευάζουν σιδηροδρομικές γραμμές στην Βόρεια Κορέα

The Washington Post via Getty Images
PYONGYANG, NORTH KOREA - MAY 9: Young girls walk by themselves without adults in Pyongyang, North Korea on May 9, 2016. It's not uncommon to see young kids walking in public alone in North Korea. Some Koreans say they have no worries that the streets or the people on them are unsafe. (Photo by Linda Davidson / The Washington Post via Getty Images)

Η Βόρεια Κορέα έχει κατηγορηθεί από την Δύση για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άνθρωποι που κατάφεραν να διαφύγουν από την χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν μιλήσει για βασανισμούς, βιασμούς και δολοφονίες αντιφρονούντων, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

Ωστόσο, λόγω της σειράς προπαγανδιστικές ειδήσεις κατά του απολυταρχικού καθεστώτος που βγαίνουν κατά καιρούς στην δημοσιότητα, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ποιες από αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σήμερα, Πέμπτη, η Βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Daily Mirror δημοσίευσε βίντεο που δείχνει παιδιά-εργάτες στην Βόρεια Κορέα να κουβαλούν πέτρες και να επισκευάζουν τις σιδηροδρομικές γραμμές.

«Τα κορίτσια συνεργάζονται στην προσπάθειά της να σηκώσουν μεγάλες στοίβες. Ένα νεαρό αγόρι κάνει μορφασμούς κάτω από τον φόρτο εργασίας του. Οι δάσκαλοι σκεπάζουν τα μάτια τους για να προστατευτούν από τον ήλιο και φωνάζουν διαταγές σε παιδιά που καμπουριάζουν στην προσπάθειά τους να σηκώσουν σάκους ίσους με το μέγεθός τους», γράφει η Mirror.

Δεν είναι γνωστό κατά πόσο το βίντεο δεν είναι πράγματι σκηνοθετημένο. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Βόρεια Κορέα, Μάικλ Γκλέντινινγκ επιβεβαιώνει την εγκυρότητα των εικόνων, λέγοντας πως το υλικό παρουσιάζει «μία από τις χειρότερες παραβιάσεις στην Βόρεια Κορέα: την παιδική εργασία». Για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων δεν ενσωματώνουμε το βίντεο στο άρθρο. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα της Daily Mail.

Sponsoed Post