Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ.: «Οι ληστές που εισέβαλαν στον Υφαντή ήθελαν νεκρό αστυνομικό»

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ.: «Οι ληστές που εισέβαλαν στον Υφαντή ήθελαν νεκρό αστυνομικό»
eurokinissi

Τα πιο έμπειρα κλιμάκια της Ασφάλειας έχουν αναλάβει τις έρευνες για τη σύλληψη των τεσσάρων πάνοπλων ληστών που εισέβαλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας αλλαντικών «Υφαντής» στην Κηφισιά.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης πυροβόλησαν τον ιδρυτή της εταιρίας, Αλέξιο Υφαντή, τον αντιπρόεδρο της εταιρίας και αδελφό του ιδρυτή, Χαράλαμπο Υφαντή και τον διευθύνοντα σύμβουλο και γιο του ιδρυτή, Κωνσταντίνο Υφαντή.

Κατόπιν, κατά τη διάρκεια καταδίωξής τους από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν δίστασαν να σταματήσουν, να βγάλουν καλάσνικοφ και να «γαζώσουν» με ευθείες βολές τους αστυνομικούς, χωρίς ευτυχώς να πετύχουν το σκοπό τους.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι κακοποιοί «ήθελαν νεκρό αστυνομικό», ενώ θεωρούν δεδομένο ότι οι είχαν καλή πληροφόρηση και ήθελαν να «χτυπήσουν» την καρδιά της επιχείρησης. Οι ίδιοι αστυνομικοί προσθέτουν ότι είχαν πολλά χρόνια να δουν κακοποιούς να επιτίθενται στους ίδιους τους ιδιοκτήτες μίας τόσο μεγάλης εταιρίας. Ο ιδρυτής της επιχείρησης δεν τραυματίστηκε από θαύμα, ο αντιπρόεδρος δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια και ο γιος του ιδρυτή δέχθηκε μία σφαίρα στο αριστερό πόδι. Οι τραυματίες, σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της εταιρίας κ. Αλέξη Κούγια, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ εκτός κινδύνου.

Η επίθεση έγινε στις 15.00 με τους ληστές να είναι αποφασισμένοι να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεία. Τέσσερις κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν στην οδό Σενέκα 4. Δύο από αυτούς ακινητοποίησαν τους φύλακες και δύο κατευθύνθηκαν αμέσως προς το λογιστήριο. «Ληστεία. Φέρτε τώρα τα λεφτά», φώναξαν. Ο ένας από αυτούς πυροβόλησε μία φορά στην οροφή για εκφοβισμό. Τότε, οι δράστες άρχισαν να ζητούν από τα μέλη της οικογένειας «Υφαντή» μετρητά, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τον αδελφό και το γιο στα πόδια. Στη συνέχεια, άρπαξαν κουτί με 50.000 ευρώ και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο.

Εκεί τους περίμενε αυτοκίνητο μάρκας BMW με το οποίο διήνυσαν απόσταση ενός χιλιομέτρου μέχρι που έφτασαν σε χωράφι στην οδό Λαΐου, όπου έβαλαν φωτιά στο όχημα. Τότε επιβιβάστηκαν σε δεύτερο αυτοκίνητο διαφυγής, μάρκας Audi, με το οποίο κινήθηκαν σε παράδρομο της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς Πειραιά. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους αντιλήφθηκαν άρχισαν να τους καταδιώκουν. Όταν οι κακοποιοί κατάλαβαν ότι οι αστυνομικοί τους πλησιάζουν, σταμάτησαν, δύο από αυτούς άνοιξαν τις πόρτες, γονάτισαν στην άσφαλτο και άρχισαν να σημαδεύουν προς τους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν τουλάχιστον 12 πυροβολισμοί εναντίον τους. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απάντησαν με ισάριθμους πυροβολισμούς γλιτώνοντας από θαύμα. Μετά τη «βροχή» πυρών οι ληστές διέφυγαν φτάνοντας μέχρι τη λεωφόρο Φυλής στη Χασιά, όπου βρέθηκε καμένο το Ι.Χ. μάρκας Audi.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με κάποια από τις πάνοπλες συμμορίες της δυτικής Αττικής που «χτυπά» σε περιοχές όπως η Κηφισιά, ξέροντας ότι ευνοείται η διαφυγή της με τη χρήση της Εθνικής Οδού, από όπου επιστρέφουν σε περιοχές, όπως το Μενίδι και ο Ασπρόπυργος. Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε

το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής, σύμφωνα με την οποία την ώρα της καταδίωξης οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δέχθηκαν πυρά από καλάσνικοφ δεν μπορούσαν να διαβιβάσουν στο κέντρο επιχειρήσεων λόγων των απαρχαιωμένων αναλογικών ασυρμάτων.

Δημοφιλή