Το brand της Nokia επιστρέφει στα κινητά, με ένα τηλέφωνο που δεν κάνει και πολλά

Η Nokia ήταν κάποτε μία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά εδώ και πάνω από μία δεκαετία, έχει χάσει την παλιά της αίγλη, καθώς εταιρεία έμεινε πίσω στην εποχή των smartphones- και η εξαγορά του τμήματος κινητών τηλεφώνων της από τη Microsoft δεν βοήθησε στο να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος.

Παρόλα αυτά, το brand της Nokia στα κινητά επιστρέφει - αλλά όχι από την ίδια τη Nokia, μα από την Foxconn και την HMD Global, startup που δημιουργήθηκε από πρώην εργαζομένους της Nokia. Η εν λόγω εταιρεία πλήρωσε 350 εκατομμύρια δολάρια στη Microsoft και έκλεισε συμφωνία με τη Nokia για χρήση του brand της- και αυτή την εβδομάδα παρουσίασε τα δύο πρώτα της μοντέλα (για την ακρίβεια, δύο εκδόσεις του Nokia 150), τα οποία δεν είναι smartphones τελευταίας τεχνολογίας, που θα μπορούσαν να αναμετρηθούν με τους κολοσσούς της Apple και της Samsung, αλλά χαμηλού κόστους τηλέφωνα, τα οποία θα διαθέτουν βασικές λειτουργίες.

Το Nokia 150 and Nokia 150 Dual SIM θα κοστίζουν 26 δολάρια και θα είναι διαθέσιμα αρχικά σε Μέση Ανατολή, Ινδία, Ασία- Ειρηνικό, Αφρική και Ευρώπη, από τις αρχές του επόμενου έτους. Τα τηλέφωνα θα είναι πλήρως πλαστικά, με έγχρωμες οθόνες 2,4 ιντσών, κανονικά πληκτρολόγια και θα κυκλοφορούν σε άσπρο και μαύρο χρώμα. Δεν έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ, ούτε να «τρέχουν» εφαρμογές, αλλά περιλαμβάνουν ραδιόφωνο, ενώ, όσον αφορά στη μπαταρία τους, έχουν δυνατότητα ομιλίας επί 22 ώρες και μπορεί να αντέξουν χωρίς φόρτιση μέχρι και 31 ημέρες.