«Διαμάχη» ΚΚΕ - ΕΡΤ για την στήριξη της τροπολογίας για 13η σύνταξη

«Διαμάχη» ΚΚΕ - ΕΡΤ για την στήριξη της τροπολογίας για 13η σύνταξη
Sooc

Tο ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία για την εφάπαξ παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση προς τους συνταξιούχους, γιατί πολλοί συνταξιούχοι το έχουν ανάγκη, ξεκαθαρίζει το κομμουνιστικό κόμμα. Είχε προηγηθεί η λανθασμένη μετάδοση από το μεσημβρινό δελτίο της ΕΡΤ, ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει την τροπολογία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με το 902.gr να κάνει λόγο για «προβοκάτσια». «Ο Χρήστος Κατσώτης είχε κάνει ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα, όπου σημείωνε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία για την εφάπαξ παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση προς τους συνταξιούχους, γιατί πολλοί συνταξιούχοι το έχουν ανάγκη, ωστόσο επεσήμανε ότι πρόκειται για κοροϊδία και κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη για να διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση της 13ης και 14ης σύνταξης που έχουν καταργηθεί, αλλά και την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν όλη αυτή την περίοδο γιατί τα δικαιούνται, γιατί αυτοί με τον ιδρώτα τους δημιούργησαν τον πλούτο αυτής της χώρας», σχολιάζει η ιστοσελίδα.

«Δεν το άκουσαν; Δεν το είδαν; Δεν έκαναν ρεπορτάζ; Ή απλά ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και μετά κάνουν τάχα επανορθώσεις;», αναρωτιέται ο συντάκτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του κόμματος έκανε άμεση παρέμβαση στην ΕΡΤ, η οποία διέψευσε τις κατηγορίες.

H ανακοίνωση του σταθμού:

«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ, σε ένα λάθος που όντως έγινε, όσον αφορά στη μετάδοση της θέσης του κόμματος, για την ψήφιση της τροπολογίας για το επίδομα στους συνταξιούχους.

Η ΕΡΤ δεν προβαίνει ούτε σε «αθλιότητες», ούτε σε «βρώμικες προβοκάτσιες σε βάρος του ΚΚΕ». Απόδειξη περί αυτού, οι συνεχείς παρουσίες εκπροσώπων του στις ενημερωτικές της εκπομπές και ο σεβασμός που δείχνουν οι δημοσιογράφοι της, στην τήρηση της δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν στην ΕΡΤ αρρωστημένα μυαλά ανθρώπων που ως μόνη τους σκέψη έχουν να οργανώνουν επιθέσεις και προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ.

Εργαζόμενοι υπάρχουν, που εργάζονται σκληρά και με υπερβάλλοντα ζήλο, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό -ιδιαίτερα σε αυτήν τη συγκυρία των υποχρεωτικών αδειών.

Ναι! Λάθη κάνουν, όπως όλοι μας και ορισμένες φορές, δυστυχώς, τα λάθη μπορεί να επαναληφθούν. Δεν χρειάζεται τόση καχυποψία.

Εμείς έχουμε το θάρρος, να ομολογήσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα κάνουμε λιγότερα. Και φυσικά, δεν θεωρούμε αυτή την ατυχή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ως βρώμικο πόλεμο και προβοκάτσια, σε βάρος της ΕΡΤ»

Δημοφιλή