ΔΙΕΘΝΕΣ
16/12/2016 15:05 EET | Updated 16/12/2016 15:05 EET

Έκκληση Ερντογάν για τήρηση της συμφωνίας στο Χαλέπι

Omar Sanadiki / Reuters
A member of forces loyal to Syria's President Bashar al-Assad sits near damaged buildings in Aleppo's Salaheddine district, Syria December 16, 2016. REUTERS/Omar Sanadiki

Έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σεβαστούν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο Χαλέπι απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επιτραπεί η συνέχιση των επιχειρήσεων απομάκρυνσης των αμάχων στις ανατολικές συνοικίες της συριακής πόλης.

«Προτρέπω όλα τα μέρη και την διεθνή κοινότητα να σεβαστούν την συμφωνία εκεχειρίας και να υποστηρίξουν την διαδικασία απομάκρυνσης», έγραψε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια σειρά μηνυμάτων που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει ανασταλεί η απομάκρυνση ανταρτών και των αμάχων από το ανατολικό Χαλέπι, μετά από τις αναφορές πυροβολισμών εναντίον των λεωφορείων που αποχωρούσαν από την πόλη. Κρατικός συριακός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι οι αντάρτες παραβίασαν τη συμφωνία με την κυβέρνηση, προσπαθώντας να πάρουν μαζί τους ομήρους καθώς αποχωρούσαν.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν 8.000 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί από το Χαλέπι με έξι αυτοκινητοπομπές, ενώ στόχος ήταν η απομάκρυνση 50.000 ανθρώπων.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)