ΔΙΕΘΝΕΣ
16/12/2016 08:56 EET | Updated 16/12/2016 09:09 EET

12χρονος επιχείρησε να ανατινάξει χριστουγεννιάτικη αγορά σε πόλη της Γερμανίας

Hannibal Hanschke / Reuters
A security officer watches people visiting the Gendarmenmarkt Christmas market on the first day of its opening in Berlin, Germany, November 23, 2015. The security measures in public places were increased after recent deadly attacks in Paris. REUTERS/Hannibal Hanschke

Ένας 12χρονος Γερμανός ιρακινής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στην πόλη Λούντβιχσχάφεν της δυτικής Γερμανίας, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πηγές του περιοδικού Focus.

Ο έφηβος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην πόλη αυτή το 2004, είναι «βαθιά ριζοσπαστικοποιημένος» και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από μέλος του ΙΚ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Ο ύποπτος άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στις 26 Νοεμβρίου, αλλά ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος του πυροκροτητή, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Επισκέπτης της αγοράς κάλεσε την αστυνομία, η οποία όταν έσπευσε στο σημείο εντόπισε το σακίδιο στους χώρους της αγοράς όπου πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε το αγόρι, το οποίο κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.