Μια απίστευτη μάχη μεταξύ μιας φάλαινας δολοφόνου με έναν καρχαρία

Μια απίστευτη μάχη μεταξύ μιας φάλαινας δολοφόνου με έναν καρχαρία

Mία από τις πιο εντυπωσιακές μάχες ανάμεσα σε μία φάλαινα - δολοφόνο και έναν καρχαρία καταγράφηκε σε κάμερα drone.

Tα συγκλονιστικά πλάνα είναι πολύτιμης σημασίας καθώς απαντούν στο αιώνιο ερώτημα: «ποιος τελικά βγαίνει νικητής στη μάχη ανάμεσα στις φάλαινες και στα σαγόνια του καρχαρία;».

Σύμφωνα με το express.co.uk, το βίντεο ελήφθη αυτή την εβδομάδα και δείχνει πώς μία φάλαινα - δολοφόνος κρατάει με πυγμή στο στόμα της το αδύναμο σώμα του καρχαρία που ανήκει στο είδος «sevengill».

Παρόλο που στα πλάνα δεν είναι ξεκάθαρο αν τελικά ο καρχαρίας σκοτώθηκε, αυτό που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί είναι ότι η φάλαινα - δολοφόνος έχει στείλει νοκ αουτ τον καρχαρία με τη βοήθεια και των υπόλοιπων θηλαστικών από το κοπάδι της.

Τις σπάνιες αυτές εικόνες κατέγραψε ο φωτογράφος Slater Moore στο πλαίσιο μίας έκθεσης για φάλαινες στον γνωστό κόλπο της Καλιφόρνιας, «Monterey Bay». Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στη σελίδα Monterey Bay Whale Watch στο Facebook.

Σχολιάζοντας το βίντεο, παρατηρητές φάλαινας ανέφεραν: «Είδαμε 25 φάλαινες να τρώνε ένα sevengill καρχαρία. Οι συγκεκριμένες φάλαινες ήταν τυπικά μικρότερο από το συνηθισμένο μέγεθος της φάλαινας - δολοφόνου και είχαν μαζί τους τα μωρά τους».

Δημοφιλή