Ληστεία στην εταιρία Υφαντής: Το χρηματοκιβώτιο ο στόχος των ληστών – Ποιους «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Ληστεία στην εταιρία Υφαντής: Το χρηματοκιβώτιο ο στόχος των ληστών – Ποιους «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.
eurokinissi

Το χρηματοκιβώτιο ήταν ο στόχος των ληστών με καλάσνικοφ που εισέβαλλαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας αλλαντικών «Υφαντής» στην Κηφισιά.

Αυτό αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι εκτιμούν ότι οι δράστες ανήκουν σε κάποια από τις επικίνδυνες συμμορίες που λυμαίνονται τη δυτική Αττική και αποτελούνται κυρίως από ομογενείς από χώρες της ΕΣΣΔ. Στη δυτική Αττική εδρεύουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετές εγκληματικές οργανώσεις με καλάσνικοφ, οι οποίες «χτυπούν» μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Στην Κηφισιά οι δράστες φέρονται να πίστευαν πως στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό και γι’ αυτό επέμεναν στο άνοιγμά του, καθώς αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος τους και όχι τα 50.000 ευρώ που πήραν τελικά από τα συρτάρια μετά τους πυροβολισμούς και τον πανικό που επικράτησε.

Όταν έγινε αντιληπτό από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, ότι ένας από τους δράστες ακούμπησε τα ρούχα του ιδιοκτήτη της εταιρίας, οι αστυνομικοί έσπευσαν να ζητήσουν από τον 65χρονο τα ρούχα που φορούσε, προκειμένου να αναζητηθεί γενετικό υλικό του κουκουλοφόρου. Προϋπόθεση για την ταυτοποίηση είναι να υπάρχει το γενετικό υλικό του δράστη στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με τους σεσημασμένους ληστές.

Ενδεικτικό της σκληρότητας των δραστών είναι το γεγονός πως ενώ οι τραυματίες (αδερφός και γιος του ιδρυτή της εταιρίας) σφάδαζαν μπροστά τους από τους πόνους εκείνοι άνοιγαν τα συρτάρια και έβαζαν τα χρήματα σε τσάντες. Η ληστεία διήρκεσε 1-2 λεπτά.

Το μυστήριο με τα οχήματα

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση φαίνεται να λύνουν το μυστήριο με τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι ληστές και στη συνέχεια έκαψαν. Και τα δύο είναι κλεμμένα. Ωστόσο, ακόμη δεν μπορούν να εξακριβώσουν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες τους και πότε είχαν δηλώσει την κλοπή τους.

Από την πρώτη έρευνα διαπίστωσαν ότι τα οχήματα είχαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκίνητα. Οι πινακίδες του μαύρου BMW αντιστοιχούσαν σε όχημα στην Θεσσαλονίκη, ο ιδιοκτήτης του οποίου εντοπίστηκε και φυσικά δεν το είχε… χάσει αλλά είχε βάλει αγγελία να το πουλήσει.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές έκλεψαν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα πιθανόν από τη Αττική και στη συνέχεια αναζήτησαν σε ιστοσελίδες αγγελιών πώλησης οχημάτων οχήματα ίδιου τύπου και χρώματος προκειμένου να αντιγράψουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Δημοφιλή