ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2016 11:48 EET | Updated 16/12/2016 11:48 EET

Ικανοποίηση Αναστασιάδη μετά τη συνάντηση με Γιούνκερ

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Cyprus President Nicos Anastasiades (L) is welcomed by European Commission President Jean-Claude Juncker at the European Commission in Brussels, December 16, 2016. / AFP / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Την ικανοποίησή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό. Ήταν κοινή πεποίθηση του προέδρου της Επιτροπής και του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η καλύτερη εγγύηση για την ασφάλεια ενός κράτους μέλους είναι η λειτουργικότητα του συστήματος διακυβέρνησης, καθώς και η ίδια η ιδιότητά του ως κράτος μέλος της ΕΕ», υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλίδης, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής επανέλαβε την ετοιμότητά του να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη που θα ξεκινήσει στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου, όπως ξεκάθαρα καταγράφεται και στα χθεσινά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των έξι κεφαλαίων που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, της ανάγκης της συμβατότητας της λύσης με το κοινοτικό κεκτημένο, καθώς επίσης και θέματα παρεμφερή με τα έξι κεφάλαια, όπως η ad hoc επιτροπή για εφαρμογή του κεκτημένου στις κατεχόμενες περιοχές στη βάση του Πρωτοκόλλου 10 μετά την επίλυση του Κυπριακού και πώς οι εργασίες αυτής της ad hoc επιτροπής συνδέονται άμεσα με την πρόοδο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Η Επιτροπή είναι παρούσα σε αυτήν την κρίσιμη και ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία και είναι έτοιμη να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν έναντι ενός κράτους μέλους», κατέληξε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.