Η σειρά που έκλεψε την πρωτιά σε παράνομα downloads από το Game of Thrones δεν είναι αυτή που νομίζετε

Η σειρά που έκλεψε την πρωτιά σε παράνομα downloads από το Game of Thrones δεν είναι αυτή που νομίζετε
HBO

Το Game of Thrones ήταν, με μεγάλη διαφορά, η πιο «κατεβασμένη» σειρά του 2015, καθώς συγκέντρωσε το απίστευτο νούμερο των 14.4εκ. παράνομων downloads την περασμένη χρονιά, και αυτό μόνο για το τελευταίο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν. Για να καταλάβετε το μέγεθος, στη δεύτερη θέση είχε έρθει το «The Walking Dead» με 6.9εκ. downloads.

Η δημοφιλής σειρά του HBO βέβαια κρατούσε σταθερά την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα από τη δεύτερη κιόλας σεζόν της, όταν και είχε εκθρονίσει τον προηγούμενο κυρίαρχο των παράνομων downloads, το «Dexter». Φαίνεται όμως πως φέτος, το Game of Thrones αναγκάστηκε να παραδώσει το στέμμα του σε έναν μάλλον απρόβλεπτο ανταγωνιστή.

Σύμφωνα με τον Independent, το «The Grand Tour» του Amazon Video, με το πάλαι ποτέ θρυλικό τρίο του «Top Gear», Jeremy Clarkson, Richard Hammond και James May, κατεβάστηκε 7.9εκ φορές στο πρώτο του επεισόδιο, 6.4εκ φορές στο δεύτερο και 4.6εκ φορές στο τρίτο, με το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού που πραγματοποίησε τα παράνομα downloads να προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Chris Elkins, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της MUSO, μιας παγκόσμιας εταιρίας τεχνολογίας που παρέχει αναλυτικά στοιχεία της αγοράς και λύσεις κατά της πειρατείας, είπε πως το «The Grand Tour» είναι «η σειρά που έχει κατεβαστεί παράνομα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία», ξεπερνώντας όλες τις μεγάλες σειρές, συμπεριλαμβανομένου του Game of Thrones, σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Φυσικά αυτά δεν είναι και τόσο καλά νέα για το Amazon, το οποίο ξόδεψε $201εκ στον προϋπολογισμό της σειράς, εκ των οποίων τα $13εκ πήγαν στον Clarkson. Η ζημιά που προκάλεσαν όλα αυτά τα παράνομα downloads υπολογίζεται από την MUSO στα $4εκ και αυτά μόνο για το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Παρόλα αυτά, το «The Grand Tour» συνεχίζει να ανεβαίνει σταθερά σε τηλεθέαση, ενώ το πρώτο του επεισόδιο έγινε «η πιο επιτυχημένη πρεμιέρα σειράς στην ιστορία του Amazon Prime Video, σπάζοντας ρεκόρ παγκοσμίως», σύμφωνα με εκπρόσωπο του Amazon.