9 περίεργοι λόγοι για τους οποίους κάποιος/α μπορεί να σας ερωτευθεί

9 περίεργοι λόγοι για τους οποίους κάποιος/α μπορεί να σας ερωτευθεί
Couple hugging in empty warehouse with red heart made of balloons
Couple hugging in empty warehouse with red heart made of balloons
Anthony Harvie via Getty Images

H αγάπη και η έλξη είναι αναμφίβολα μυστηριώδη πράγματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πολλά γι΄αυτά κι αυτό επειδή η ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου και η ιδιαίτερη προσωπικότητά του κάθε ατόμου κάνουν τη διαδικασία της κατανοήσής τους περισσότερο περίπλοκη.

Το Βusiness Insider συνέλεξε στοιχεία από επί μέρους ψυχολογικές έρευνες και παρουσίασε τους 9 πιο παράξενους λόγους για τους οποίους κάποιοι ίσως σας ερωτεύονται. Αυτοί έχουν ως εξής:

1) Oι άνθρωποι ερωτεύονται αυτούς που δείχνουν ότι τους αρέσουν

Οι κοινές αξίες, οι αντίστοιχες εμπειρίες, τα επίπεδα έλξης και η ηλικία παίζουν καθοριστικό ρόλο.

2) Αν θέλετε να σας ερωτευτεί κάποιος παρατηρήστε τoυς γονείς σας

Μαλλιά, μάτια, ηλικία μπορεί του ερωτικού σας παρτενέρ μπορεί να θυμίζουν κάτι από τους γονείς σας. Τα παιδιά με νέους γονείς τείνουν επίσης να επιλέγουν συχνά νεότερους συντρόφους.

3) Η μυρωδιά του άλλου είναι σημαντική

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ιδιαίτερη μυρωδιά που έχει το κάθε άτομο μπορεί να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στην έλξη. Για παράδειγμα οι γυναίκες που βρίσκονται σε ωορρηξία προτιμούν τους άνδρες που η μυρωδιά τους είναι πιο έντονη λόγω περισσότερης τεστοστερόνης. Από την πλευρά τους οι άνδρες μπορεί να έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες κατά της διάρκεια της έμμηνου ρύσης.

4) Η στάση σώματος

Αν διατηρείτε μία πιο «ανοικτή» στάση σώματος αυτό σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο εσωστρεφείς και συνεπώς περισσότερο φιλόξενοι και ελκυστικοί.

5) Το ύψος είναι εξίσου σημαντικό

Το ύψος παίζει κι αυτό ένα σημαντικό ρόλο στην έλξη, ειδικά για τους άνδρες τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

6) Η περιπέτεια

Αν είστε από τους τύπους που αναζητάτε συνεχώς την περιπέτεια και σας αρέσουν τα ριψοκίνδυνα αθλήματα τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποτελείτε πόλο έλξης για κάποιους.

7) Η εγγύτητα

Αν αυτός ή αυτή που σας φλερτάρει μένει κοντά με εσάς είναι πολύ πιο πιθανό να προκύψει κάτι πιο σοβαρό από αυτή την πρωταρχική αθώα έλξη. Κι αυτό γιατί είναι πιο πιθανό να συναντάτε ο ένας τον άλλον πιο συχνά. Αυτό δείχνει η μελέτη στις φοιτητικές εστίες, όπου πολλά ζευγάρια έχουν γνωριστεί εντός αυτών.

8) Το χαμόγελο

Το χαμόγελό σας σας κάνει ελκυστικούς. Η έρευνα αναφέρει ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν συχνότερο επιλέγονται περισσότερο από τους άλλους ως ερωτικοί σύντροφοι επειδή εκπέμπουν θετική ενέργεια.

9) Η οικειότητα

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να σας ερωτευτεί κάποιος είναι η μεταξύ σας οικειότητα. Μία γνωστή μελέτη απέδειξε ότι ζευγάρια που μέχρι πρότινος οι ερωτικοί σύντροφοι ήταν άγνωστοι μεταξύ τους απαντούσαν με λιγότερη άνεση σε ερωτήσεις που αφορούσαν στη σχέση τους. Για την ακρίβεια χρειάζονταν 45 λεπτά για να απαντήσουν σε 36 ερωτήσεις.

Δημοφιλή