Αυτός ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να αφοσιωθεί στην καταπολέμηση του Trump και της ακροδεξιάς

Αυτός ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να αφοσιωθεί στην καταπολέμηση του Trump και της ακροδεξιάς

Λίγες μέρες πριν η ταινία «Passengers», όπου συμπρωταγωνιστεί με την Jennifer Lawrence και τον Chris Pratt, γίνει το νέο χιτ των box office, ο Michael Sheen ανακοίνωσε πως θα γίνει πολιτικός ακτιβιστής. Και πως, εξαιτίας αυτής του της απόφασης, θα βάλει σε δεύτερο ρόλο την καριέρα του στον κινηματογράφο.

Ο Sheen ανακοίνωσε την απόφασή του σε μια συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στους The Times of London.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει υπάρξει αρκετά ενεργός πολιτικά καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, η άνοδος του ακροδεξιού λαϊκισμού όμως, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον ενέπνευσε να δεσμευτεί πλήρως στην καταπολέμηση «των δημαγωγών και των φασιστών». Όπως αποκάλυψε, δύο από τους πιο σημαντικούς λόγους που τον ώθησαν να εγκαταλείψει σταδιακά το Hollywood ήταν η προεδρική νίκη του Trump και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Brexit.

«Ακριβώς όπως έπρεπε να σταματήσουμε τους Ναζί στη Γερμανία τη δεκαετία του '30, έτσι πρέπει να σταματήσουμε και αυτό το πράγμα που βρίσκεται σε άνοδο σήμερα», είπε ο Sheen στους The Times. «Δεν πρόκειται να είναι το ίδιο σε 10 χρόνια από τώρα. Όλα έχουν μετατοπιστεί. Τα ζάρια ξαναρίχνονται».

Οι The Times συμπέραναν πως ο ηθοποιός θα παραιτηθεί από την υποκριτική, αλλά ο Sheen, μέσω ενός tweet του το Σάββατο, είπε πως δεν εγκαταλείπει το επάγγελμά του. Είπε, επίσης, πως δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στη ψήφο του Brexit, αλλά στη γενικότερη «παγκόσμια άνοδο των αντιδημοκρατικών δυνάμεων».

Μετά από 14 χρόνια στο Los Angeles, ο Sheen σχεδιάζει να επιστρέψει στην πατρίδα του, το Port Talbot στη Νότια Ουαλία -το οποίο, όπως λέει, ψήφισε υπέρ της εξόδου από την ΕΕ- προκειμένου να οργανωθεί στη βάση του.

«Θα υπάρξει τεράστια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σχετίζονται με εμένα», εξήγησε ο ηθοποιός στους The Times. «Από τη στιγμή που θα μπω σε αυτό (στην πλήρη ενασχόλησή του με την πολιτική), θα είμαι αφοσιωμένος σε αυτό, και θα είναι μεγάλη αλλαγή. Μόλις αρχίσεις να είσαι αποτελεσματικός, τότε είναι που οι άνθρωποι προσπαθούν να σε συντρίψουν, επειδή γίνεσαι επικίνδυνος».

Η σύντροφος του Sheen, η κωμικός Sarah Silverman, εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή της προς τον ηθοποιό, ποστάροντας στο Twitter της μια άκρως δυναμική ομιλία που είχε δώσει ο Sheen το 2015, προς υποστήριξη της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Αγγλίας -η οποία, μάλιστα, είχε γίνει και viral.