Με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Παναιτωλικό στο Φάληρο

Με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Παναιτωλικό στο Φάληρο
EUROKINISSI

Για την 15η αγωνιστική της Super League αναμετρήθηκαν στο Φάληρο Ολυμπιακός και Παναιτωλικός, στην τελευταία αγωνιστική τους υποχρέωση για το 2016.

Μπράουν Ιντέγε, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Ταρίκ Ελιουνούσι και Αλεξί Ρομαό δεν ήταν στην διάθεση του Πάουλο Μπέντο καθώς αντιμετώπιζαν ενοχλήσεις, ενώ εκτός αποστολής ήταν ξανά ο Μάρκο Μαρίν (απόφαση του προπονητή) και ο ανέτοιμος Στέφανος Καπίνο.

O Γιάννης Ματζουράκης από την πλευρά του άφησε στην Αιτωλοακαρνανία τον Εμάνουελ Λεντέσμα και στη θέση του πήρε τον επίσης Αργεντινό, Φαμπιάν Μουνιός. Εκτός αποστολής ήταν και ο τραυματίας Μιγκέλ Ροντρίγκες.

Κλασική εικόνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" σε ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί να επιβάλλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά και τον αντίπαλο να οχυρώνεται ψάχνοντας τις κόντρα επιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν πολύ το παιχνίδι από τα άκρα, με τον Φιγκέιρας ιδιαίτερα δραστήριο από το ξεκίνημα και τον Ντε λα Μπέγια πιο ενεργό επιθετικά σε σχέση με άλλα παιχνίδια.

Έφτιαξε φάσεις ο Ολυμπιακός σε κανονική ροή, απείλησε μέσα από την περιοχή, όμως την ίδια στιγμή παρουσίαζε τις κλασσικές του αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ο Παναιτωλικός παρουσίαζε κενά στην αμυντική του λειτουργία αλλά δεν του στοίχιζαν και έμοιαζε εξαιρετικά απειλητικός όταν έβρισκε χώρους να ξεδιπλωθεί.

"ΛΥΓΙΣΑΝ" ΔΙΣ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ

Οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να στριμώξουν για τα καλά τον Ολυμπιακό από το 10ο λεπτό, όμως ο Βιέιρα "λύγισε" με τη σκέψη ότι μπορεί να σκοράρει στο τετ-α-τετ με τον Λεάλι. Μπορεί να "άδειασε" τον Ντα Κόστα και να είχε όλο τον χρόνο να αποφασίσει τον τρόπο που θα σκοράρει, ωστόσο πλάσαρε άουτ προ του γκολκίπερ των Πειραιωτών.

Οι φιλοξενούμενοι βίωσαν... λιποθυμία Νο2 στο 43ο λεπτό, όταν από εντελώς αψυχολόγητη ενέργεια του Φορτούνη, ο Μάρκος Πάουλο έφυγε μόνος του με ένα στρέμμα γήπεδο μπροστά του, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Λεάλι πλάσαρε απελπιστικά άστοχα.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε κάθετο παιχνίδι, είχε όμως σε κέφια τους ακραίους του, που δημιουργούσαν καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως έλειπε η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια των "ερυθρολεύκων".

Στο 5' είχε την πρώτη του ευκαιρία ο Ολυμπιακός με Μιλιβόγεβιτς (την κεφαλιά του απέκρουσε σωτήρια ο Κυριακίδης) - Ντε λα Μπέγια (σούταρε άουτ στο ριμπάουντ) να μην βρίσκουν δίχτυα, ενώ στο 12' και το 15' από άριστες μεταβιβάσεις του Φιγκέιρας ο Ντε λα Μπέγια και -πολύ περισσότερο- ο Καρντόσο (πλασέ άουτ με "πιάτο" το τέρμα) απώλεσαν την ευκαιρία να σκοράρουν.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σεμπά (εξαιρετικός στο αρχικό 45λεπτο) έσπασε παλικαρίσια την μπάλα με το κεφάλι στον Καρντόσο, αλλά ο Παραγουανός φορ με το αριστερό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

ΣΟΚ ΚΑΙ... ΣΕΜΠΑ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ. Εκτέλεση φάουλ του Κλέσιο από αριστερά, ο Κούσας χώθηκε στη φάση και με κεφαλιά νίκησε τον Λεάλι για το 0-1 στο Φάληρο στο 52'!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε γρήγορα το σοκ. Χάρη στο θράσος του Ανδρούτσου, την οξυδέρκεια του Καρντόσο και τον κορυφαίο του παίκτη, Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος εκμεταλλεύτηκε άριστα τον συνδυασμό του Έλληνα με τον Παραγουανό και με tap in στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1!

ΡΟΚ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ζητούμενο πλέον για τους γηπεδούχους ήταν ένα δεύτερο τέρμα, όμως την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του αντιπάλου.

Κάπως έτσι χρειάστηκε να βάλει σωτήρια κόντρα ο Βιάνα στον Βιέιρα για να μη γίνει το 1-2 στο 71'. Έξι λεπτά αργότερα ο Βιέιρα αστόχησε από ευνοϊκή θέση και στο δίλεπτο 78' -79' ο Καρντόσο δύο φορές δεν μπόρεσε να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό!

ΛΥΤΡΩΤΗΣ Ο ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ

Η λύση για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον Φιγκέιρας. Στο 83' ο Πορτογάλος μπακ έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρντόσο για το 2-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος από ασίστ του Ντομίνγκες σημείωσε το 3-1, "καθαρίζοντας" το ματς για τον Ολυμπιακό.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε από το 10ο λεπτό να πάρει το προβάδισμα και να φέρει εντελώς στα μέτρα του και στο στυλ που τον βόλευε το ματς, αλλά ο Βιέιρα αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Απέφυγε τα σοβαρά και πολλά λάθη, δεν επηρέασε την εξέλιξη της αναμέτρησης, ούτε το αποτέλεσμα με τα σφυρίγματα του. Φάνηκε ελαστικός σε δύο - τρεις περιπτώσεις στον πειθαρχικό τομέα (Μάρκος Πάουλο - Μιλιβόγεβιτς).

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σεμπά ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι και το τέρμα που σημείωσε για το 1-1. Ο Φιγκέιρας ήταν αυτός που ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή και "κλείδωσε" τη νίκη για τους Πειραιώτες. Όπως το δει κανείς, αλλά σίγουρα ένας εκ των δύο παίρνει τον τίτλο του MVP.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Μαγκιά του Μπέντο που αρχικά πήγε να ξεκλειδώσει και εν συνεχεία να ανατρέψει τα εις βάρος του Ολυμπιακού δεδομένα με Ανδρούτσο και Μανθάτη στον αγωνιστικό χώρο. Αν δεν ίσιωνε το ματς θα είχε... σταυρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Βαρετό μεν, αλλά πραγματικότητα. Η ευκολία με την οποία ο αντίπαλος δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού δεν αποτελεί πλέον είδηση. Και φάρμακο δε φαίνεται να υπάρχει.

Photo credits: EUROKINISSI

Πηγή:Sport24.gr

Δημοφιλή