Πετρούνιας, Κορακάκη, Μάντης και Καγιαλής οι καλύτεροι του 2016

Πετρούνιας, Κορακάκη Μάντης και Καγιαλής οι καλύτεροι του 2016
Sport 24

Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές για το 2016, στην εκδήλωση των ετήσιων βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων κέρδισε τις προτιμήσεις των Ελλήνων αθλητικών συντακτών, όπως και η πρωταθλήτρια σκοποβολής, η οποία κατέκτησε χρυσό και χάλκινο στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Το «χάλκινο» δίδυμο των Τάκη Μάντη και Παναγιώτη Καγιαλή στα 470 της ιστιοπλοΐας σχημάτισαν την καλύτερη ομάδα για το 2016.

Όσο για τον κορυφαίο προπονητή του 2016, το βραβείο απονεμήθηκε στον πατέρα και καθοδηγητή της Άννας Κορακάκη, Τάσο Κορακάκη.

Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία παρέλαβε για δεύτερη σερί χρονιά ο αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος, ενώ κορυφαία αθλήτρια ήταν ξανά η Δήμητρα Κοροκίδα. Καλύτερη ομάδα αθλητών με αναπηρία η ομάδα μπότσια BC3 (Ντέντα Άννα, Πανανός Νίκος, Πολυχρονίδης Γρηγόρης).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Στο Μέγαρο Μουσικής βρέθηκαν πλήθος ολυμπιονικών, αθλητών και προπονητής όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, Βούλα Κοζομπόλη κ.ά.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ

Την παράσταση έκλεψε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έκανε δηλώσεις στα ελληνικά, διαβάζοντας από ένα χαρτί! "Καλησπέρα σε όλους και σε όλους τους Έλληνες. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ, σε αυτήν τη χώρα που είναι επίσης στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ που βρίσκομαι εδώ για το βραβείο που μου δίνετε. Θέλω να το μοιραστώ με όλους που πάνω από 11 χρόνια εργάστηκαν μαζί μου. Αυτό το βραβείο είναι και δικό σας. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Μια μέρα θα επιστρέψω. Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με ειρήνη και υγεία σε όλους. Ευχαριστώ πάρα πολύ", είπε ο Πορτογάλος πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος δέχθηκε το βραβείο διεθνούς αθλητικής προσωπικότητας από τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Κώστα Κατσουράνη. Ο τελευταίος, μάλιστα, του έκανε και πλάκα: "Εύχομαι στον κ. Σάντος να γυρίσει όπως θέλει, να με έχει εμένα βοηθό να του μάθω κάποια πράγματα και να τον κάνω καλύτερο προπονητή".

Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε ο επίσης πρωταθλητής Ευρώπης ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μπάσκετ, Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε βιντεοσκοπημένο το εξής μήνυμα: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ του ΠΣΑΤ για την τιμή. Θα ήθελα να βρίσκομαι μαζί σας, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της ομάδας μου δεν μου επιτρέπουν. Αντιλαμβάνομαι τη βαρύτητα της βράβευσης. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια συνέπεια και σθένος για να εκπροσωπούμε τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό".

Τα βραβεία μετά από αποφάσεις του ΔΣ του ΠΣΑΤ

ΕΠΑΘΛΟ "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ": ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος

ΕΠΑΘΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΜΠΙΚΟΦ Μάνια και ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ Μάριος

ΕΠΑΘΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΗΘΟΥΣ: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)

ΕΠΑΘΛΟ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟΥ: ΚΑΡΑΛΗΣ Εμμανουήλ (Στίβος) & ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ Στέφανος (Τένις)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο, Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2016, με την Εθνική Ομάδα της Πορτογαλίας (Ποδόσφαιρο)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ: ΙΤΟΥΔΗΣ Δημήτρης, Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2016, με την Ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μπάσκετ)

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΗΘΟΣ: ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ Κατερίνα (Αθλήτρια Τένις)

ΜΑΧΗΤΗΣ ΖΩΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ Απόστολος (Πρεσβευτής Συλλόγου "Ελπίδα")

Ο ΠΣΑΤ, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα τιμήσει επίσης την κυρία Μαριάννα ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, για την πολύπλευρη κοινωνική δράση και προσφορά της.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της χρονιάς

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2016

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος (μαραθώνια κολύμβηση), ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Λευτέρης (ενόργανη γυμναστική), ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κώστας (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2016

ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα (σκοποβολή), ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Βούλα (στίβος), ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2016

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ, 470 ΑΝΔΡΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (Μάντης Παναγιώτης, Καγιαλής Παύλος), TORNADO ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ (Πασχαλίδης Ιορδάνης, Τριγκώνης Κώστας)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2016

ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος (κολύμβηση), ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ Τάσος (σκοποβολή), ΡΑΦΤΗΣ Δημήτρης (ενόργανη γυμναστική).

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Θανάσης (στίβος), ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος (άρση βαρών), ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016

ΚΟΡΟΚΙΔΑ Δήμητρα (στίβος), ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ Αλεξάνδρα (κολύμβηση), ΤΣΑΚΩΝΑ Μαρία (κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016

ΖΕΥΓΑΡΙΑ BC3 ΜΠΟΤΣΙΑ (Ντέντα Άννα, Πανανός Νίκος, Πολυχρονίδης Γρηγόρης), ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΠΑΘΗΣ (Ντούνης Βασίλης, Πυλαρινός Γεράσιμος, Τριανταφύλλου Πάνος), TANDEM ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (Χαλκιαδάκη Αδαμαντία, Μηλάκη Ηρώ)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

ΑΘΛΗΤΕΣ

Τσιτσιπάς Στέφανος (τένις): 1, Καλοφύρης Νίκος (ορεινό τρέξιμο): 1

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Δράκου Νόρα (κολύμβηση): 2, Τσολακίδου Σταυρούλα (σκάκι): 2, Καραχάλιου Βασιλεία (ιστιοπλοϊα): 1

ΟΜΑΔΕΣ

Ολυμπιακός Πειραιώς Ανδρών Υδατοσφαίριση: 10, 2πλο Σκιφ Γυναικών Κωπηλασία (Νικολαϊδου Κατερίνα, Ασουμανάκη Σοφία): 3, 2κωπος Άνευ Νέων Κωπηλασία (Νικολαϊδης Νίνο, Καλανδαρίδης Γιάννης): 2, 4κωπος Άνευ Ελαφρών Βαρών Ανδρών Κωπηλασία (Πέτρου Γιάννης, Ντούσκος Στέφανος, Γιάνναρος Σπύρος, Μαγδανής Παναγιώτης): 1, 4κωπος Άνευ Ανδρών Κωπηλασία (Χρήστου Γιάννης, Τσίλης Γιάννης, Αγγελόπουλος Διονύσης, Τζιάλλας Γιώργος): 1

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κριεκ Μίτσελ (στίβος): 15, Βλάχος Θεόδωρος (υδατοσφαίριση): 9, Ωρολογάς Μάκης (ιστιοπλοϊα): 2, Καλαμαρίδης Ηλίας (τεχνική κολύμβηση): 2, Αθανασιάδης Θανάσης (κωπηλασία): 2, Πετράκης Ιωάννης (ποδόσφαιρο): 1, Σεϊρεκίδης Στέλιος (χάντμπολ): 1

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης (κολύμβηση): 13, Πολυχρονίδης Γρηγόρης (μπότσια): 5, Φερνάντες Σεζόν (στίβος): 5, Μπακοχρήστος Δημήτρης (άρση βαρών): 3, Ζησίδης Δημήτρης (στίβος): 1, Τριανταφύλλου Πάνος (ξιφασκία): 1

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Λιάγκου Ανθή (στίβος): 4, Ζαμπούρα Ελένη (σκοποβολή): 3, Λουφάκη Κέλλυ (ξιφασκία): 1

ΟΜΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Γκολμπολ Γυναικών (Χαλκιαδάκη Ελένη, Μαρκαντωνάκη Κατερίνα, Δρίβα Κωνσταντίνα, Τζάλλα Μαρία, Αγκο Βασιλική, Λορέντζου Κατερίνα): 8, Σπάθη Ξιφασκία με Αμαξίδιο (Πυλαρινός Γεράσιμος, Τριανταφύλλου Πάνος, Ντούνης Βασίλης, Αρκουδέας Ηλίας): 2

Πηγή: Sport 24

Δημοφιλή