Αντίο Zsa Zsa Gabor: 15 από τις πλέον αξέχαστες ατάκες της θρυλικής σταρ

Αντίο Zsa Zsa Gabor: 15 από τις πλέον αξέχαστες ατάκες της θρυλικής σταρ
Zsa Zsa Gabor

Λίγο πριν το 2016 ξεκουμπιστεί από τις ζωές μας, έπρεπε να δώσει το τελευταίο (;) του χτύπημα το πρωί της Δευτέρας, 19/12, όταν και έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της θρυλικής Zsa Zsa Gabor.

Η Ουγγροαμερικανικής καταγωγής σταρ, η οποία ζούσε με μηχανική υποστήριξη τα τελευταία 5 χρόνια, άφησε τα εγκόσμια το πρωί της Κυριακής στο σπίτι της στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 99 ετών -αν μη τι άλλο έφυγε πλήρης ημερών. Ο επί 30 χρόνια σύζυγός της, Frédéric Prinz von Anhalt, ανακοίνωσε αργότερα πως η Gabor πέθανε από ανακοπή. «Δοκιμάσαμε τα πάντα, αλλά η καρδιά της σταμάτησε και αυτό ήταν», είπε. «Ακόμα και οι τραυματιοφορείς προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δεν υπήρχε επιστροφή».

Η Zsa Zsa Gabor είχε κερδίσει τον τίτλο της Μις Ουγγαρία το 1936 και το 1941 μετανάστευσε στις Η.Π.Α. Άρχισε να γίνεται διάσημη από το 1952 και μετά, με τους ρόλους της στα «We're Not Married!» και «Moulin Rouge». Η πραγματικά σαρωτική διασημότητα, ωστόσο, ήρθε μέσα από τις πολλές και ταραχώδεις σχέσεις της με διάσημους και λιγότερο διάσημους άντρες του Hollywood. Πριν παντρευτεί τον Prinz von Anhalt το 1986, ήταν παντρεμένη με τους: Burhan Asaf Belge (1937-1941), Conrad Hilton (1942-1947), George Sanders (1949-1954), Herbert Hutner (1962-1966), Joshua S. Cosden, Jr. (1966-1967), Jack Ryan (1975-1976) και Michael O'Hara (1976-1983).

Και, όπως είναι φυσικό, ζώντας μια τόσο έντονη και πολυπαθή ερωτική -και όχι μόνο- ζωή, μαθαίνεις και κάποια μεγάλα μαθήματα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσάς 10 από τα πλέον αθάνατα αποφθέγματα της μεγάλης Zsa Zsa Gabor.

  1. «Δεν θυμάμαι το όνομα κανενός. Πώς νομίζετε ότι ξεκίνησε όλο αυτό το “αγάπη μου”;».
  2. «Κάθε γυναίκα που βρίσκεται διαρκώς σε δίαιτα, δεν γίνεται να μην είναι γκρινιάρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι διασκεδαστικός και ευχάριστος όταν κάνει δίαιτα».
  3. «Ένα κορίτσι πρέπει να παντρευτεί για την αγάπη, και να συνεχίσει να παντρεύεται μέχρι να τη βρει».
  4. «Το να ζηλεύεις μια όμορφη γυναίκα, δεν πρόκειται να σε κάνει όμορφη».
  5. «Δεν είναι τόσο εύκολο να κρατήσεις ευτυχισμένο το σύζυγό σου, τουλάχιστον όχι όσο εύκολο είναι να κρατήσεις ευτυχισμένο το σύζυγο κάποιας άλλης».
  6. «Δεν έχεις γνωρίσει πραγματικά έναν άντρα μέχρι να πάρεις διαζύγιο απ' αυτόν».
  7. «Η σεξουαλική έλξη κρατά μόνο δύο χρόνια, και ποια θέλει να μείνει με έναν άντρα όταν δεν την ελκύει σεξουαλικά;».
  8. «Το μόνο βάθος που ψάχνουν οι άντρες σε μια γυναίκα, είναι αυτό του ντεκολτέ της».
  9. «Ένας ερωτευμένος άντρας δεν είναι ολοκληρωμένος μέχρι να παντρευτεί. Τότε είναι τελειωμένος».
  10. «Οι σύζυγοι είναι σαν τις φωτιές: Σβήνουν όταν δεν τους προσέχεις».
  11. «Το να παίρνεις διαζύγιο επειδή δεν αγαπάς έναν άντρα είναι σχεδόν τόσο ανόητο όσο το να παντρεύεσαι μόνο και μόνο επειδή τον αγαπάς».
  12. «Ποτέ δεν μίσησα τόσο έναν άντρα ώστε να του επιστρέψω τα διαμάντια του».
  13. «Θέλω έναν άντρα που να είναι ευγενικός και με κατανόηση. Ζητάω τόσα πολλά από έναν εκατομμυριούχο;».
  14. «Είμαι θαυμάσια νοικοκυρά. Κάθε φορά που αφήνω έναν άντρα, του κρατάω το σπίτι».
  15. «Μου αξίζει η προσοχή όχι εξαιτίας κάποιου ταλέντου, αλλά εξαιτίας του ποια είμαι».