Αυτή είναι η ιστορία του Grant's Blended Scotch whisky από το 1887 μέχρι σήμερα

Αυτή είναι η ιστορία του Grant's Blended Scotch whisky από το 1887 μέχρι σήμερα
Grants

Η ιστορία του Grant’s Blended Scotch whisky ξεκινάει το 1887, όταν ο οραματιστής William Grant έχτισε το δικό του αποστακτήριο με την βοήθεια των εννέα παιδιών του και παρήγαγε ανήμερα των Χριστουγέννων το πρώτο του whisky.

11 χρόνια μετά την ίδρυση του αποστακτηρίου, το 1898, ο William Grant δημιουργεί για πρώτη φορά το Grant’s Blended Scotch Whisky. Βασισμένος σε μία μυστική συνταγή, ανέμιξε εκλεκτά single malts και επιλεγμένα grain scotch whiskies για να δημιουργήσει ένα πολυσύνθετο blended scotch.

Συγκεκριμένα, στην “καρδιά” του Grant’s Blended Scotch Whisky βρίσκονται δυο εξαιρετικά malts, το Glenfiddich και το Βalvenie και ένα διακεκριμένο grain, το Girvan scotch. H τελική ανάμιξη με την προσθήκη και άλλων επιλεγμένων scotch whiskies γίνεται με μια ειδική συνταγή που γνωρίζει μόνο ο Μaster Blender, δίνοντάς του μια γλυκιά, φρουτώδη γεύση, πλούσια και πολυεπίπεδη με μακρά και απαλή επίγευση.

Χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του σαν επιχειρηματίας και σαν αποσταγματοποιός και με την υποστήριξη της πολυμελής οικογένειας του, o William Grant κατάφερε να κάνει τo whisky του γνωστό στα πέρατα του κόσμου.

Μερίδιο της επιτυχίας για την διάδοση του Grant’s σε όλο τον κόσμο πρέπει να δοθεί βέβαια και στον Charles Gordon , στον γαμπρό του William Grant, o οποίος ανέλαβε το έργο να προωθήσει το ουίσκι ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και παίρνοντας μέρος σε εκατοντάδες εκθέσεις. To πάθος του William Grant να αναμίξει το καλύτερο whisky πέρασε από γενιά σε γενιά και έκανε το Grant's Blended Scotch Whisky διάσημο σε παραπάνω από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η εικονική φιάλη

Το 1957 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία καθώς παρουσιάστηκε το εμβληματικό για τα επόμενα χρόνια, τριγωνικό μπουκάλι. Σχεδιασμένο και εμπνευσμένο από τον Γερμανό Hans Schleger, ο οποίος χρησιμοποίησε το τριγωνικό σχήμα ως πιο κομψό ενώ πρόσφερε και σταθερότητα στην χρήση του και στην μεταφορά. Οι ερμηνείες για το τι σήμαινε το τριγωνικό σχήμα ήταν πολλές, κάποιοι έλεγαν πως αντιπροσώπευαν τα τρία βασικά συστατικά του ουίσκι, το κριθάρι, το νερό και τον καθαρό αέρα της Σκωτίας ενώ άλλοι μιλούσαν για τις αξίες της οικογένειας Grant, την παράδοση, την κληρονομιά και την ποιότητα.

Το μπουκάλι δεν άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα παρά μονάχα εκσυγχρονίστηκε με την προσθήκη μικρών ουσιαστικών λεπτομερειών, όπως η παρουσία του οικόσημου.

Σήμερα

Σήμερα το Grant’s εξακολουθεί να δημιουργείται με την ίδια έμπνευση, αφοσίωση και τέχνη από την οικογένεια Grant και να παράγεται στο παραδοσιακό, οικογενειακό αποστακτήριο του Girvan, στα Highland της Σκωτίας με τον αυθεντικό τρόπο που διασφαλίζει την τέλεια ισορροπία και ολοκληρωμένη γεύση του.

H εμπειρία και η τέχνη του David Stewart, Master Blender της William Grant & Sons για περισσότερα από 50 χρόνια και μακροβιότερου σε υπηρεσία Master Blender στη Μεγάλη Βρετανία, και οι πολύτιμες δεξιότητες των παραδοσιακών χαλκουργών και βαρελοποιών, συνεχίζουν και σήμερα να αξιοποιούνται για τη δημιουργία του Grant's, εξασφαλίζοντας την ασύγκριτη ποιότητά του.

Ο διακεκριμένος γευσιγνώστης και συγγραφέας του μεγαλύτερου παγκοσμίως whisky guide (The Whisky Bible) Jim Murray το χαρακτήρισε ως «Ένα μεγαλοφυές σπουδαίο ουίσκι, ένα από τα πιο πολυσύνθετα blends που έχουν ποτέ παραχθεί».

Stand Together

Σε όλη την μακρόχρονη ιστορία του Grant’s Blended Scotch whisky, υπήρξε πάντοτε μία αρχή, την οποία ακολούθησε πρώτος ο William Grant, ιδρυτής της οικογενειακής επιχείρησης και σεβάστηκαν όλες οι επόμενες γενιές που συνεχίζουν την παράδοση του Grant’s.

H αρχή αυτή συνοψίζεται στο «Stand Together», την αλήθεια ότι κανείς δεν τα κατάφερε ποτέ μόνος.

Όπως ο William ξεκίνησε να πραγματοποιεί το όραμα του με την βοήθεια των 9 παιδιών του, έτσι και ο καθένας από εμάς καθημερινά εμπνέεται, καθοδηγείται και υποστηρίζεται από κάποιον άνθρωπο στη ζωή του.

Όλοι οφείλουμε κάτι σε κάποιον. Το μυστικό της επιτυχίας είναι τελικά απλό: Stand Together.