ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/12/2016 04:38 EET | Updated 21/12/2016 07:25 EET

Ποια προϊόντα απομακρύνονται από τα ράφια σούπερ μάρκετ ύστερα από απειλή για δηλητηριάσεις

Eurokinissi

Έντονη είναι η κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής, ύστερα από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ανέφερε ότι δηλητηριάστηκαν με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ βασικά διατροφικά προϊόντα.

Γνωστές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι αποφάσισαν την απομάκρυνση προϊόντων από τα ράφια σούπερ μάρκετ της Αττικής. Οι συντάκτες του κειμένου, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνδέονται με τρομοκρατική οργάνωση, γράφουν ότι τα προϊόντα κλάπηκαν από σούπερ μάρκετ και θα επανατοποθετηθούν στα ράφια δηλητηριασμένα: «Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποτραπεί η διαδικασία επανατοποθέτησης, καθώς όπως τα απαλλοτριώσαμε έτσι και θα τα βάλουμε πίσω (μακριά από κάθε είδους ''μάτια'', ηλεκτρονικά και μη. Η επανατοποθέτηση των προϊόντων θα ξεκινήσει 3 μέρες ακριβώς μετά την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος (δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 22/12/2016) και θα διαρκέσει ακριβώς 2 εβδομάδες (μέχρι τις 5/1/2017)».

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τον Ε.Φ.Ε.Τ., όπως και τις εταιρίες που αναφέρονται στο κείμενο με τίτλο «πράσινη Νέμεσις-Πράξη 2η». Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, στόχος των δραστών είναι το μποϊκοτάζ στις πωλήσεις γνωστών εταιρειών.

Τα προϊόντα που, σύμφωνα με το κείμενο, δηλητηριάστηκαν είναι τα παρακάτω: 12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever), 23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro «Κλασσική» (Unilever), 11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro '

«'Πιο συμπυκνωμένη'» (Unilever), 35 συσκευασίες «Φρέσκο γάλα» της ΔΕΛΤΑ, 12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο της Nestle, 10 μπουκάλια Nestea λεμόνι της Nestle και 29 μπουκάλια Coca Cola Light.

Τι λένε οι εταιρείες

Την Τρίτη οι εταιρείες Coca-Cola, Nestlé και Unilever εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές προχωρούν άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των προϊόντων που αναφέρονται στην ανάρτηση από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική: «Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας. Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρεία «Δέλτα» που γνωστοποιεί στο κοινό ότι μετά από σύσταση των αρμόδιων Αρχών προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσης της συσκευασίας «Φρέσκο Γάλα Πλήρες ενός λίτρου (χάρτινη συσκευασία/μπλε χρώμα)» στο νομό Αττικής: «Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια. Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία».