Η ΙΚΕΑ ζητά από τους εφήβους να σταματήσουν να κοιμούνται παράνομα στα καταστήματά της

Η ΙΚΕΑ ζητά από τους εφήβους να σταματήσουν να κοιμούνται παράνομα στα καταστήματά της
The company's logo is seen outside of an IKEA Group store in Dietlikon, Switzerland October 11, 2016. REUTERS/Arnd Wiegmann
The company's logo is seen outside of an IKEA Group store in Dietlikon, Switzerland October 11, 2016. REUTERS/Arnd Wiegmann
Arnd Wiegmann / Reuters

H IKEA καλεί τους εφήβους να σταματήσουν να αποκοιμούνται παράνομα εντός των καταστημάτων της, σύμφωνα με το BBC. Η σουηδική εταιρεία επίπλων έχει καταγράψει περίπου 10 περιπτώσεις ανθρώπων που αποκοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους μέσα στις εγκαταστάσεις της.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, αφορούσε δύο 14χρονες κοπέλες, οι οποίες εντοπίστηκαν από υπαλλήλους να κοιμούνται σε υποκατάστημα της ΙΚΕΑ στο Jonkoping στη Σουηδία.

Η αλλόκοτη τάση ξεκίνησε από δύο Βέλγους YouTubers τον Αύγουστο. Στο βίντεό τους, που έκανε περίπου 1,7 εκατομμύριο προβολές, οι δύο YouTubers, κατέγραφαν τα κατορθώματά τους και οτιδήποτε άλλο έκαναν μέσα σε ένα από τα υποκαταστήματα της ΙΚΕΑ, όπου μεταξύ άλλων, είχαν κρυφτεί σε μία ντουλάπα επί τρεις ώρες για να μην γίνουν αντιληπτοί.

«Πού είναι το αστείο;»

Η ΙΚΕΑ αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά εναντίον των δυο εφήβων κοριτσιών που εντοπίστηκαν να βρίσκονται παράνομα στο υποκατάστημά της στο Jonkoping, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Ωστόσο, δύο κορίτσια που πιάστηκαν στα πράσα στο Malmo της Σουηδίας τον Οκτώβριο δεν είχαν την ίδια τύχη.

Σύμφωνα με την Sydsvenskan, οι 15χρονες ήταν αρκετά φοβισμένες ώστε να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό και να βγουν από τα ντουλάπια στα οποία κρύβονταν και το επόμενο πρωί οι δύο νέες προσήχθησαν από την αστυνομία για παράνομη είσοδο εντός του καταστήματος.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η μόδα θα αρχίσει σιγά σιγά να αποκτά μικρότερες διαστάσεις. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πού βρίσκεται το αστείο της υπόθεσης», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΙΚΕΑ, στη Σουηδία, Jakob Holmstrom, μιλώντας στην Aftonbladet , για το τελευταίο από την πληθώρα περιστατικών που έχουν σημειωθεί στη Σουηδία τους τελευταίους έξι μήνες.

Εκπρόσωπος της IKEA στην Αγγλία είπε στο BBC: «Εκτιμούμε το γεγονός ότι οι άνθρωποι που έρχονται στο ΙΚΕΑ θέλουν να βιώνουν ευχάριστες εμπειρίες αλλά η ασφάλεια τον συναδέλφων μας και των πελατών μας είναι προτεραιότητα γι εμάς και γι΄αυτό το λόγο δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοιμάται εντός των καταστημάτων μας».

Δημοφιλή