Κανείς δεν ήξερε πως αυτός ο ηθοποιός έπαιξε τσέλο για το soundtrack του «Rogue One» (και όχι μόνο)

Κανείς δεν ήξερε πως αυτός ο ηθοποιός έπαιξε τσέλο για το soundtrack του «Rogue One» (και όχι μόνο)

Ο Dermot Mulroney ανήκει σε αυτή την κατηγορία ηθοποιών που σχεδόν κανείς, ποτέ δεν θυμάται το όνομά του αλλά μόλις πεις «Αυτός που έπαιζε στον “Γάμο του Καλύτερού μου Φίλου” τον καλύτερό της φίλο» ή «Αυτός που έπαιζε τον Gavin στα Φιλαράκια, τον αντικαταστάτη της Rachel στον Ralph Lauren όταν αυτή ήταν έγκυος που τελικά τον ερωτεύεται», αμέσως όλοι αντιδρούν με ένα «Αααα, ναι!».

Κάπως άδικο, ναι, αυτά έχει η ζωή όμως. Ο Mulroney, στο μεταξύ, έχει παίξει σε ένα σκασμό άλλες ταινίες και σειρές, με πιο πρόσφατες τις συμμετοχές του στα «Mozart in the Jungle» και «Pure Genius» ενώ μέσα στο 2017 θα κυκλοφορήσει η νέα του ταινία με τίτλο «Sleepless», όπου παίζει στο πλευρό των Jamie Fox και Michelle Monaghan.

Αν, πάντως, ανήκετε σε αυτούς που δεν θυμούνται τον ηθοποιό μέχρι να αναφερθεί ένας χαρακτηριστικός του ρόλος, μην νιώθετε άσχημα γιατί, όπως μάθαμε πρόσφατα, ο Mulroney έχει και άλλη μια ιδιότητα, χάρη στην οποία έγινε μέλος της ευρύτερης ομάδας του «Rogue One: A Star Wars Story»: είναι επαγγελματίας τσελίστας.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο Mulroney μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην ηθοποιία και στο να είναι βασικός συνεργάτης του διάσημου συνθέτη του κινηματογράφου Michael Giacchino, παίζοντας τσέλο σε πολλά έργα του.

Ο Mulroney γνώρισε τον Giacchino το 2005 και τον έπεισε να του δώσει μια ευκαιρία για να παίξει μαζί με την ορχήστρα επαγγελματιών μουσικών του. Ο ηθοποιός έκανε μαθήματα κλασικής μουσικής από παιδί με δάσκαλο έναν τσελίστα της National Symphony Orchestra, τα οποία αναγκάστηκε να σταματήσει λίγο πριν φτάσει στο ανώτατο επαγγελματικό επίπεδο, εξαιτίας των σπουδών του στο πανεπιστήμιο. Ο Giacchino πείστηκε και έκτοτε ο Mulroney συμμετέχει ως τσελίστας σε όλες σχεδόν τις δουλειές του συνθέτη, όπως τα soundtrack για τις ταινίες «Mission: Impossible III», «Star Trek» και «Jurassic World».

Και, από φέτος, ο Mulroney έχει στο βιογραφικό του και την 11η θέση τσελίστα στο soundtrack του εξαιρετικού «Rogue One: A Star Wars Story», δίνοντάς μας έναν πολύ καλό λόγο για να μην ξεχάσουμε το όνομά του ποτέ ξανά.

Δείτε τον εδώ σε ένα live της Alanis Morissette από το 2005.