Τζανακόπουλος: Μέρος των δανειστών θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές

Τζανακόπουλος: Μέρος των δανειστών θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση
Sooc

«Παράλογη απαίτηση που δε μπορεί και δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση», χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, την αξίωση των δανειστών για λήψη μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος.

Αφήνει επίσης αιχμές για «μέρος των δανειστών», ότι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δε νοιώθουν άνετα με την σημερινή κυβέρνηση. Τους δυσκολεύει στο σχέδιό τους για την εμπέδωση μιας διαρκούς πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη», εκτιμά και προειδοποιεί, πως το «ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από τον ελληνικό λαό». Προσθέτει, δε, με νόημα πως το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι εκλογές», ενώ τονίζει ότι τα σενάρια περί οικουμενικής ή κυβέρνησης τεχνοκρατών, «αφορούν και εξυπηρετούν μόνο εκείνους που τα διαδίδουν».

«Εκλογές θέλει μόνο η ΝΔ, η οποία θεωρώντας λανθασμένα ότι θα τις κερδίσει θέλει να προκαλέσει την διακοπή των διαπραγματεύσεων και να επιβάλει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας χρεώνοντας το στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια τακτική που είναι επικίνδυνη για τη χώρα. Πάντως, οφείλουν στην ΝΔ να καταλάβουν ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και αν δώσουν στους πιο ακραίους εκ των δανειστών, δεν θα καταφέρουν να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίζεται αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και αποκλείει τη λήψη πρόσθετων μέτρων μετά το 2018.

«Θεωρώ, όμως, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε καταφέρει να βρούμε ένα σημείο ισορροπίας για να φτάσουμε σε μια θετική απόφαση που δεν θα περιλαμβάνει φυσικά τη λήψη μέτρων μετά το 2018. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν, και νομίζω το κατανοούν, ότι αυτή τη στιγμή δεν βοηθά κανέναν η περαιτέρω καθυστέρηση και μια τεχνητή αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, με δεδομένη και την γενικευμένη αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη των πολλαπλών κρίσεων. Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία που υπέγραψε και το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι δανειστές της» τονίζει.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή