ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/12/2016 15:40 EET | Updated 24/12/2016 15:40 EET

Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ έχασε ο ΟΑΣΑ με τα πλαστά εισιτήρια

Eurokinissi

Περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ έχασε ο ΟΑΣΑ από τα πλαστά εισιτήρια που διοχέτευε κύκλωμα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου, μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε τυπογραφική μονάδα στο Μενίδι. Στο τυπογραφείο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 60.000 πλαστά και ένα εκατομμύριο εισιτήρια η γνησιότητα των οποίων ερευνάται.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι έρευνες άρχισαν μετά από καταγγελία στον ΟΑΣΑ, με τα στελέχη του οργανισμού να έχουν υποψίες, καθώς τον Οκτώβριο τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων παρουσίασαν μείωση κατά περίπου 500.000 με 600.000 ευρώ. 

Το τυπογραφείο είχε μειοδοτήσει σε διαγωνισμό για την παραγωγή των εισιτηρίων το 2015, ωστόσο επειδή η ελληνική εταιρεία δε διέθετε το απαραίτητο πρωτόκολλο ασφαλείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το τύπωμα εισιτηρίων, είχε αναθέσει την εργασία αυτή στη Λετονική εταιρεία με την επωνυμία Baltic Note, που κατέχει τη σχετική άδεια.

Σύμφωνα με τη σύμβαση του 2015, η ελληνική τυπογραφική επιχείρηση δεν μπορούσε να τυπώσει εισιτήρια. Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ, το τυπογραφείο από το Μενίδι είχε μάλιστα συνάψει αρκετές συμβάσεις με άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, όπως με τα ΕΛΤΑ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίες έχουν επίσης καταγγελθεί.

Sponsored Post