Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους. Η τραγωδία σε εικόνες

Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους. Η τραγωδία σε εικόνες

Με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών να αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας, η Ρωσία θρηνεί μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους με 92 επιβαίνοντες στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, χωρίς ωστόσο να έχουν ανασυρθεί όλες οι σοροί, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι οι σοροί των περισσότερων θυμάτων του αεροσκάφους Tu-154, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πιθανόν βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου.

Το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Τουπόλεφ απογειώθηκε νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο του Σότσι με προορισμό τη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στην συριακή πόλη Λαττάκεια. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και 60 μέλη, χορωδοί και χορευτές του φημισμένου στρατιωτικού Ανσάμπλ Αλεξαντρόφ, το οποίο θα έδινε χριστουγεννιάτικη συναυλία για τους Εώσους στρατιώτες που στρατοπεδεύουν εκεί από το φθινόπωρο του 2015 συμμετέχοντας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού. Χάθηκε το 90% του βασικού κορμού του συγκροτήματος, το οποίο είχε ξαναβρεθεί πριν μερικούς μήνες στη Συρία.

Στο αεροσκάφος ήταν και η «Ντόκτορ Λίζα», η γυναίκα - γιατρός, επικεφαλής της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, «Δίκαιη βοήθεια». Είχε επισκεφθεί τη Λαττάκεια πριν από δυο μήνες, είδε τις ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, υποσχέθηκε να το συγκεντρώσει και να επανέλθει. Τώρα , παραμονές εορτών πετούσε ξανά για να υλοποιήσει την υπόσχεσή της. Πριν τρεις βδομάδες, στο Κρεμλίνο, για την προσφορά της τιμήθηκε από τον πρόεδρο Πούτιν με μετάλλιο. Τότε είχε αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών οργανώσεων που πετάνε στις εμπόλεμες περιοχές, δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω.

Ανοικτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας

Αρχικά οι αρχές απέκλειαν την τρομοκρατική ενέργεια και απέδιδαν τη συντριβή σε τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο, αργότερα, ο υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, Μαξίμ Σοκόλοφ, είπε ότι εξετάζονται όλα τα πιθανά ενδεχόμενα που μπορεί να οδήγησαν στην τραγωδία, ακόμη και η τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιτ Πούτιν ανακήρυξε τη Δευτέρα ημέρα εθνικού πένθους.

Ρωσία

Δημοφιλή