Το τελευταίο μήνυμα των Obama θυμίζει στους Αμερικανούς τις αξίες τους, πριν ο Trump τους κάνει να τις ξεχάσουν

Το τελευταίο μήνυμα των Obama θυμίζει στους Αμερικανούς τις αξίες τους, πριν ο Trump τους κάνει να τις ξεχάσουν
The White House

Στο τελευταίο τους εορταστικό μήνυμα από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Barack Obama και η πρώτη κυρία Michelle Obama θύμισαν στο αμερικανικό έθνος πως οι γιορτές είναι μια περίοδος κατά την οποία πρέπει να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας «ανεξάρτητα από το που έρχονται ή πώς εξασκούν την πίστη τους».

Τα Χριστούγεννα, είπαν η Michelle Obama, αντανακλούν «την ιδέα πως είμαστε οι προστάτες του αδερφού και της αδερφής μας». «Πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους όπως θέλουμε να συμπεριφέρονται και αυτοί σε εμάς. Και πως φροντίζουμε τους αρρώστους, ταΐζουμε τους φτωχούς και καλοδεχόμαστε τους ξένους, από όπου κι αν προέρχονται και ανεξάρτητα με το πώς εξασκούν την πίστη τους», συνέχισε.

Αυτές οι αξίες είναι καθολικές, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

«Αυτές είναι οι αξίες που δεν βοηθούν μόνο στη καθοδήγηση της χριστιανικής πίστης της οικογένειάς μου, αλλά και σε αυτής των Εβραίων Αμερικανών και τον Μουσουλμάνων Αμερικανών. Των άθεων και των Αμερικανών από όλα τα κοινωνικά στρώματα», είπε. «Και κανείς δεν ενσαρκώνει καλύτερα το πνεύμα της υπηρεσίας από τους άντρες και τις γυναίκες που φορούν τη στολή της πατρίδας μας, και τις οικογένειές τους».

Οι Obama αναφέρθηκαν επίσης στα επιτεύγματα της κυβέρνησης του Barack και στα χρόνια που πέρασαν στον Λευκό Οίκο. Η Michelle, μάλιστα, σχολίασε καυστικά και την τάση του συζύγου της να λέει αμέτρητα κρύα αστεία, τα οποία «δεν είναι και τόσο αστεία».