ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/12/2016 07:24 EET | Updated 26/12/2016 07:25 EET

Δέκα πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορεί να κάνει το iPhone

Bloomberg via Getty Images
A man plays Nintendo Co.'s Super Mario Run mobile game on an Apple Inc. iPhone in this arranged photograph in Tokyo, Japan, on Thursday, Dec. 22, 2016. The game, released for Apple devices on Dec. 15, features the company's iconic plumber running across a scrolling landscape to rescue Princess Peach. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg via Getty Images

Πολλοί (ειδικά στις ΗΠΑ) όταν σκέφτονται «smartphone», το μυαλό τους πάει συνήθως στο iPhone (αν και η Apple έχει αρχίσει να χάνει έδαφος στον χώρο). Πάντως, όσον αφορά στις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης της δημοφιλούς συσκευής, οι δυνατότητές της σίγουρα είναι μεγάλες, και δεδομένου του ότι υπολογίζεται πως ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί περίπου το 10% των δυνατοτήτων των ηλεκτρονικών συσκευών του, αξίζει να δει κανείς μια λίστα που συνέταξε το USA Today σχετικά με το τι πράγματα, άγνωστα στο ευρύ κοινό, μπορεί να κάνει το τηλέφωνο της Apple.

  • Υπενθυμίσεις με βάση την τοποθεσία: Όπως το Siri μπορεί να σας κάνει υπενθυμίσεις βάσει ώρας, μπορεί να το κάνει και βάσει τοποθεσίας, μέσω GPS (πχ να θυμηθείτε κάτι συγκεκριμένο όταν φτάσετε στο σπίτι σας).
  • Μετατροπή ebooks σε audiobooks: H λειτουργία Speak Screen είναι η ανάγνωση από τη συσκευή κειμένου που βρίσκεται στην οθόνη. Προορίζεται για αυτούς με προβλήματα όρασης, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πως δεν μπορούν να την αξιοποιήσουν και άλλοι (ειδικά αν διαβάζετε βιβλία στα αγγλικά).
  • Οι δυνατότητες του 3D Touch: Τo 3D Touch υπήρχε και σε παλαιότερες εκδόσεις. Πατήστε περισσότερο ένα εικονίδιο και θα δείτε λίστα με επιλογές και συντομεύσεις.
  • Κρυμμένο trackpad: Ενώ γράφετε κάτι, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πληκτρολόγιο, και ο κέρσορας μετατρέπεται σε trackpad, όπως στα desktop συστήματα. Κρατώντας το δάχτυλό σας στην οθόνη, παίξτε με αυτόν για να βρείτε ένα σημείο που θέλετε να «πειράξετε».
  • Είναι σκάνερ: Μια σειρά εφαρμογών (πχ Office Lens της Microsoft) επιτρέπουν τη χρήση του ως σκάνερ. Απλά τραβάτε μια φωτογραφία και ακολουθεί ψηφιοποίησή της στη συσκευή σας, ώστε να μπορείτε να προβείτε σε αλλαγές και επεξεργασία, περιλαμβανομένης μετατροπής σε pdf, επεξεργασία μέσω Office κ.α.
  • Καταγραφή κλήσεων: Με εφαρμογή όπως το TapeACall, που είναι διαθέσιμο αντί 7,99 δολαρίων ετησίως.
  • Φωτογραφία ενώ είναι κλειδωμένο: Απλά κάντε swipe αριστερά για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάμερα.
  • Όταν είναι συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο μέσω Bluetooth ή plugin (CarPlay) η συσκευή καταγράφει αυτόματα πού έχετε παρκάρει, για να μην έχετε πρόβλημα στο να το ξαναβρείτε.
  • Υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές στο Home button- οι σχετικές επιλογές βρίσκονται στις «ρυθμίσεις».
  • Μπορεί να λειτουργήσει ως...αλφάδι! Απλά βάλτε μπροστά την πυξίδα, κάντε swipe δεξιά και οι αισθητήρες του τηλεφώνου αναλαμβάνουν.

Sponsored Post