ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2016 06:41 EET | Updated 27/12/2016 06:41 EET

Σε κατάσταση φρενίτιδας βρίσκεται ο απερχόμενος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον Νιουτ Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρο της Βουλής

Anadolu Agency via Getty Images
(Photo by Samuel Corum/Anadolu Agency/Getty Images)

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικάνος Νιουτ Γκίνγκριτς σε συνέντευξή του, την Κυριακή, συνέκρινε την υστεροφημία του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με μία κούκλα που ξεφουσκώνει, υποστηρίζοντας ότι ο Ομπάμα, βρίσκεται σε μια κατάσταση “απεγνωσμένης φρενίτιδας” προκειμένου να την περισώσει, σχολιάζει το CNN.

“Η υστεροφημία του είναι όπως μία από αυτές τις κούκλες που όσο χάνουν αέρα, ζαρώνουν και ζαρώνουν και ζαρώνουν. Βρίσκεται σε μία κατάσταση “απεγνωσμένης φρενίτιδας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκίνγκριτς στον Κρις Ουάλας και στην εκπομπή “Fox News Sunday.”

Ο Γκίνκριτς είναι αντιπρόεδρος της μεταβατικής ομάδας, του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και σχολίασε τις ενέργειες του Ομπάμα, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα και λίγο πριν παραδώσει την προεδρική εξουσία των ΗΠΑ στον Τραμπ.

Η κυβέρνηση Ομπάμα την προηγούμενη εβδομάδα έθεσε εκτός νομικής ισχύος τους κανονισμούς για την επανεκκίνηση του προγράμματος (National Security Entry-Exit Registration System -NSEERS) που είχε ενεργοποιήσει η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. To πρόγραμμα αυτό απαιτούσε την καταγραφή των αντρών, ηλικίας κάτω των 25 ετών με καταγωγή από χώρες όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ. Ο Τραμπ από την πλευρά του έχει εξαγγείλει την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ

Παράλληλα, η αποχωρούσα κυβέρνηση Ομπάμα, δραστηριοποιήθηκε για την απαγόρευση των παράκτιων γεωτρήσεων άντλησης πετρελαίου για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος στον Αρκτικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δυσκολέψει τον Ντόναλντ Τραμπ στην ενεργοποίηση πεδίων ενεργειακών γεωτρήσεων στους δύο ωκεανούς.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ενεργοποίησε επίσης τη διαδικασία μεταγωγής κρατουμένων από το Γκουαντάναμο, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός τους, παρά την εξαγγελία του Τραμπ για την διατήρηση της φυλακής και την αύξηση του αριθμού των κρατουμένων.”

Ο Τραμπ εξήγγειλε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας την ακύρωση πολλών από τις ειδικές προεδρικές αποφάσεις που έχει λάβει ο Ομπάμα στη διάρκεια της διπλής προεδρικής θητείας του, στο Λευκό Οίκο.

Ο Γκίνκριτς από την πλευρά του υποστήριξε το Fox News ότι το μεγαλύτερο μέρος της υστεροφημίας του Ομπάμα συνδέεται με τις ειδικές προεδρικές αποφάσεις που έχει λάβει και “η πλειοψηφία των οποίων θα αποκηρυχτεί από την κυβέρνηση του Τραμπ,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκίνκριτς, σύμφωνα με το CNN.

Sponsored Post