Πώς να κάνετε νέους φίλους εύκολα και γρήγορα

Πώς να κάνετε νέους φίλους εύκολα και γρήγορα
Group of friends enjoying out with sparklers on city street. Young men and women enjoying new years eve on road with fireworks.
Jacob Ammentorp Lund via Getty Images
Group of friends enjoying out with sparklers on city street. Young men and women enjoying new years eve on road with fireworks.

Είναι σημαντικό να μπορούμε να δημιουργούμε νέους φιλικούς δεσμούς με τους ανθρώπους γύρω μας. Όταν μάλιστα μετακομίζουμε σε άλλη πόλη ή αλλάζουμε σχολικό και εργασιακό περιβάλλον, η επιθυμία για νέες κοινωνικές επαφές μετατρέπεται σε ανάγκη. Μόνο που δεν είναι εύκολο για όλους τους ανθρώπους να κάνουν φίλους. Μιλώντας στον Independent, ο ειδικός στις συμπεριφορικές επιστήμες, Τζον Λεβί, προτείνει μερικούς τρόπους για να δημιουργήσετε νέες φιλίες.

Δοκιμάστε τα «νερά»

Μην χάσετε χρόνο προσπαθώντας να προσεγγίσετε άτομα που μπορεί να γίνουν τοξικοί φίλοι. Ο κ. Λεβί προτείνει να δοκιμάσετε τα πρόσωπα που γνωρίζετε, αν και εμείς δεν είμαστε σίγουροι για τα τεστ που προτείνει. Σε ένα από τα τεστ θα πρέπει να ρωτήσετε το συνομιλητή σας πόσα χρήματα πιστεύει ότι κλέβει ο μέσος ταμίας από το πόστο του. Εάν το ποσό είναι πολύ μεγάλο, τότε ίσως έχετε να κάνετε με ένα διεφθαρμένο άτομο.

Ζητήστε χάρες

Ο Λεβί προτείνει να ζητάτε μικρές χάρες από τα άτομα με τα οποία θέλετε να δεθείτε. Βέβαια θα πρέπει να μάθετε να κρατάτε τις ισορροπίες, να μην είστε πιεστικοί και να ανταποδίδεται το καλό που σας κάνουν.

Δημιουργήστε ένα γνώριμο περιβάλλον

Καθώς δενόμαστε με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινά πιστεύω ή μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα, είναι καλό να προσπαθήσετε να δεθείτε με κάποιον μέσω μιας δραστηριότητας που σας αρέσει από κοινού.

Διασκεδάστε

Κάντε μια ενέργεια που επιταχύνει τον ρυθμό της καρδιάς και σας δίνει μια μικρή δόση αδρεναλίνης. Γελάστε, χορέψτε, κάντε μια πεζοπορία κλπ.

Δώστε καλές εντυπώσεις

Εάν μια έξοδος με νέες γνωριμίες είναι μέτρια, φροντίστε πριν αποχαιρετιστείτε να έχετε δημιουργήσει μια ωραία ανάμνηση. Μην τελειώσετε μια έξοδο με κάτι δυσάρεστο γιατί ανάλογη θα είναι η εντύπωση που θα έχουν οι άλλοι για εσάς.