Ο θάνατος του George Michael αποκάλυψε τις αμέτρητες κρυφές πράξεις ασύλληπτης γενναιοδωρίας του σταρ

Ο θάνατος του George Michael αποκάλυψε τις αμέτρητες κρυφές πράξεις ασύλληπτης γενναιοδωρίας του σταρ
Facebook

Ο θάνατος του George Michael ήταν το μαύρο σύννεφο των Χριστουγέννων που ήρθε για να κλείσει μια ούτως ή άλλως σκοτεινή χρονιά, η οποία πλέον μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε ποιο άλλο είδωλο της μουσικής θα πάρει μαζί της, μέχρι να μας αφήσει σε τέσσερις ημέρες. Όχι πως φταίει ένας αριθμός, το 2016, που πεθαίνει ο κόσμος, αλλά έτσι, κουβέντα να γίνεται.

Μέσα από τη θλίψη που σκόρπισε ο αναπάντεχος θάνατος του George Michael, όμως, προέκυψε και μια σειρά εξίσου αναπάντεχων ειδήσεων, οι οποίες αποκάλυπταν ένα άλλο πρόσωπο του διάσημου τραγουδιστή, που ο ίδιος είχε φροντίσει να κρατήσει κρυφό όλα αυτά τα χρόνια. Το πρόσωπο ενός φιλεύσπλαχνου ανθρώπου γεμάτου καλοσύνη, που παρείχε για τους συνανθρώπους του σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, χωρίς ποτέ να διαφημίζει τις καλές του πράξεις.

Δεκάδες άνθρωποι, γνωστοί και μη, άρχισαν να ποστάρουν στο Twitter τις εμπειρίες τους από τις πράξεις καλοσύνης και συμπόνιας του Michael, είτε προς τους ίδιους είτε προς άλλους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σταδιακά μια διαδικτυακή «αλυσίδα» ατόμων που κάθε ένας τους είχε να θυμηθεί και μια σπουδαία ανιδιοτελή πράξη του τραγουδιστή.

Όπως εκείνη τη φορά που μια παίκτρια στο τηλεπαιχνίδι «Deal Or No Deal» είπε πως χρειάζεται 15.000 λίρες για εξωσωματική γονιμοποίηση και, την επόμενη ημέρα, ένας «ανώνυμος ευεργέτης» τηλεφώνησε στην εκπομπή και της έδωσε τα χρήματα. Ή εκείνη τη φορά που ο ίδιος ανώνυμος ευεργέτης δώρισε 91.000 λίρες σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τα ορφανά παιδιά με AIDS στην Κένυα. Ή εκείνη τη φορά που ένας διάσημος που δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά του, άφησε φιλοδώρημα 5.000 λίρες σε μια σερβιτόρα, επειδή έμαθε πως ήταν φοιτήτρια νοσηλεύτρια και δεν είχε χρήματα για να ξεχρεώσει τη σχολή της. Ή όταν εργαζόταν εθελοντικά σε ένα άσυλο αστέγων, όπου και είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να το κρατήσουν μυστικό.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές μόνο από τις εκπληκτικές πράξεις ανθρωπιάς που είχε κάνει ο George Michael στη ζωή του, χωρίς ποτέ να το κάνει μεγάλη υπόθεση.