Πόσες φορές το μήνα κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Πόσες φορές το μήνα κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια. Ο μαγικός αριθμός είναι...

Τα δύο πρώτα χρόνια μιας σχέσης ή/και γάμου είναι συνήθως τα πιο συναρπαστικά. Σκεφτόμαστε διαρκώς ενδιαφέροντα πράγματα που θέλουμε να συζητήσουμε, να μοιραστούμε, να δείξουμε ή να κάνουμε με τον σύντροφό μας και γενικότερα η συμπεριφορά μας, όσο και του συντρόφου μας δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και το σεξ έρχεται αβίαστα ως μια αναμενόμενη κατάληξη.

Περνώντας όμως ο καιρός, όπως αναφέρει ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας M.Gary Neuman στο βίντεο του Business Insider, τα ζευγάρια ρουτινιάζουν και σταδιακά η ερωτική οικειότητα και ο ενθουσιασμός ξεθωριάζουν και απαιτείται δουλειά για να επανέλθουν...

Ο Νeuman λοιπόν διεξήγαγε μια έρευνα στην οποία μετείχαν 400 γυναίκες και από τα βασικά ερωτήματα ήταν το κατά πόσο είναι ικανοποιημένες ή μη από την σεξουαλική τους ζωή, πόσο συχνά κάνουν σεξ και πόσο ικανοποιητική είναι η σεξουαλική επαφή.

Οι γυναίκες λοιπόν που δήλωσαν μη ικανοποιημένες από τη σεξουαλική τους ζωή, δήλωσαν επίσης πως κάνουν σεξ με τον σύντροφο/σύζυγό τους μόλις 3 με 4 φορές το μήνα. Αυτό σε αντίθεση με τις γυναίκες που δήλωσαν ικανοποιημένες στον τομέα αυτό και οι οποίες κατά δήλωσή τους κάνουν σεξ, κατά μέσο όρο, 11 φορές το μήνα.

Όπως δε θα δείτε να εξηγεί και ο ψυχοθεραπευτής, αυτό που διαπίστωσε είναι πως η διαφορά μεταξύ των ικανοποιημένων και μη αφορούσε τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφό τους και όχι την ποιότητα αυτής.