Σε αυτή τη διάσημη οικογένεια απαγορεύονται τα χριστουγεννιάτικα δώρα άνω των £10

Σε αυτή τη διάσημη οικογένεια απαγορεύονται τα χριστουγεννιάτικα δώρα άνω των £10

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι η εποχή που είθισται να παίρνουμε και να κάνουμε δώρα, και μάλιστα δώρα μεγάλης αξίας και ιδιαίτερα εντυπωσιακά, σε αυτή τη διάσημη οικογένεια, όμως, τα χριστουγεννιάτικα δώρα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα -τουλάχιστον όπως τα έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας.

Η ηθοποιός Carey Mulligan και ο σύζυγός της, ο frontman του συγκροτήματος Mumford & Sons, Marcus Mumford, έχουν αποφασίσει πως δεν πρόκειται να κακομάθουν την ενός έτους κόρη τους, Evelyn, κι έτσι ως οικογένεια δεν ανταλλάσσουν ακριβά δώρα τα Χριστούγεννα.

Πίσω από αυτή την ταπεινή πράξη, ωστόσο, υπάρχει κι ένας άλλος, πολύ σημαντικός λόγος που ώθησε το διάσημο ζευγάρι στην πολιτική των φτηνών χριστουγεννιάτικων δώρων.

Η Mulligan είναι πρέσβειρα των οργανισμών War Child και Alzheimer's Society (μάλιστα η αγαπημένη της γιαγιά πάσχει από την εν λόγω ασθένεια). Για το λόγο αυτό, γνωρίζει πολύ καλά πως τα Χριστούγεννα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για πολύ κόσμο, ιδιαίτερα για τα παιδιά που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες και τα οποία «δεν βρίσκουν χριστουγεννιάτικες κάλτσες γεμάτες με δώρα κρεμασμένες στα κρεβάτια τους όταν ξυπνούν» καθώς και για τους ασθενείς με Alzheimer's.

«Στην οικογένειά μας κάνουμε ο ένας στον άλλο δώρα που κοστίζουν λιγότερο από 10 λίρες (σ.σ. 11€) και έπειτα κάνουμε χρηματική δωρεά στο War Child», είπε η 31χρονη ηθοποιός στο Radio Times.

Όταν ρωτήθηκε κατά πόσο είναι σωστό να γιορτάζεις τα Χριστούγεννα όταν την ίδια στιγμή υπάρχει τόση δυστυχία και πόνος στον κόσμο, η Mulligan είπε πως, γιορτάζοντάς τα, «Πετυχαίνεις μια ισορροπία». «Δεν μπορείς να παραδοθείς στην απελπισία. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες», πρόσθεσε.