ΔΙΕΘΝΕΣ
29/12/2016 08:36 EET | Updated 29/12/2016 08:36 EET

Συνελήφθη και ο Αχμετ Σικ, ένας από τους πιο μάχιμους δημοσιογράφους στην Τουρκία...εξαιτίας ενός tweet

twitter ahmet sik

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα, Πέμπτη έναν από τους σπουδαιότερους δημοσιογράφους της χώρας, τον Αχμέτ Σικ, για τη ανάρτηση tweets που θεωρήθηκαν επικριτικά για το καθεστώς αλλά και εξαιτίας σειράς άρθρων του στην εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο Αχμέτ Σικ κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και για προσβολή της Τουρκικής Δημοκρατίας καθώς φέρεται να είχε γράψει στο Twitter μηνύματα υπέρ του PKK, ενώ σε άρθρα του στην Cumhuriyet- την οποία έχει «κλείσει» το καθεστώς στην Τουρκία συλλαμβάνοντας από τους δημοσιογράφους έως και τον καφετζή - οι διωκτικές αρχές υποστηρίζουν πως επέκρινε τις τουρκικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

«Με συνέλαβαν. Θα προσαχθώ στους εισαγγελείς εξαιτίας ενός Tweet», έγραψε στο τελευταίο του μήνυμα στον λογαριασμό του.

Ο Σικ είναι από τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους-ερευνητές στην Τουρκία αλλά και συγγραφέας ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Έχει κατηγορηθεί για σχέσεις με την «τρομοκρατική οργάνωση» Εργκενεκόν ενώ την περίοδο 2011-2012 είχε προφυλακιστεί. Λίγο νωρίτερα είχε εκδοθεί το βιβλίο του «Ο στρατός του Ιμάμη» στο οποίο παρουσίαζε στοιχεία της έρευνά τους για τις σχέσεις ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν- μέντορα κάποτε και ορκισμένου εχθρού σήμερα, του Ερντογάν. Στο βιβλίο ο Σικ υποστήριζε αποκαλύπτει πώς οι οπαδοί του Γκιουλέν είχαν διεισδύσει στην τουρκική γραφειοκρατία και είχαν συνομολογήσει συμφωνία με την παρούσα εξουσία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu

Sponsored Post