ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/12/2016 08:05 EET | Updated 29/12/2016 08:08 EET

Ο έλεγχος της διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια ήταν η αιτία εν ψυχρώ δολοφονίας 29χρονου πριν από 3 χρόνια

eurokinissi

Ύστερα από τρία χρόνια η Ασφάλεια Αττικής εξιχνίασε τη στυγερή δολοφονία 29χρονου Αλβανού, που είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2014 στα Εξάρχεια.

Ο 29χρονος είχε βρεθεί νεκρός κατά μεσής του δρόμου (στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη) από πυρά που δέχθηκε από καλάσνικοφ, πιστόλι και περίστροφο. Οι δράστες τον γάζωσαν και εξαφανίστηκαν. Το θύμα ήταν μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια και είχε αντιπαράθεση με άλλη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών για τον έλεγχο της περιοχής.

Ύστερα από τρία χρόνια οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης, ο οποίος είναι ένας 32χρονος Αλβανός που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.

Όπως προέκυψε από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, τόσο το θύμα, όσο και ο κατηγορούμενος δράστης, είχαν συστήσει εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή των Εξαρχείων και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί σφοδρή αντιπαλότητα, σχετικά με τον έλεγχο της περιοχής.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί το 2016, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, πράξεις για τις οποίες και προφυλακίσθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για διενέργεια Κύριας Ανάκρισης.

Sponsored Post