Βίντεο: Άγνωστοι τοποθετούν εκρηκτικά σε καφετέρια στο Ηράκλειο

Βίντεο: Άγνωστοι τοποθετούν εκρηκτικά σε καφετέρια στο Ηράκλειο
youtube

Άκρως αποκαλυπτικό είναι το αποκλειστικό βίντεο που δημοσιοποίησε το Cretalive στο οποίο καταγράφονται καρέ-καρέ από δύο διαφορετικές κάμερες ασφαλείας οι κινήσεις των δύο δραστών, οι οποίοι γύρω στις 4 τα ξημερώματα επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα καφετέρια (αναμένεται να λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες) επί της οδού Καντανολέοντος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι δύο άνδρες φορούν ο ένας καπέλο και ο άλλος την κουκούλα από φούτερ, «σκάνε» μύτη από το δρόμο του ΟΤΕ, δίπλα από το πάρκο Θεοτοκόπουλου και δρουν στοχευμένα. Τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους είναι ακάλυπτα και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τις Αρχές.

Ο ένας πετάει μία πέτρα στην τζαμαρία και με κάποιο αντικείμενο, πιθανότατα σφυρί, χτυπά ξανά και ξανά με δύναμη για να σπάσει. Τελικά πετυχαίνουν να δημιουργήσουν μία τρύπα στην κάτω πλευρά της τζαμαρίας, σχεδόν δίπλα στην κολόνα στήριξης. Ο άλλος αναλαμβάνει, μάλλον ως ειδικός ή πιο θαρραλέος να πυροδοτήσει-όπως φαίνεται ξεκάθαρα-την εκρηκτικής ύλη, την οποία τοποθετεί στο εσωτερικό του καταστήματος. Η λάμψη από την φωτιά είναι ολοφάνερη στο βίντεο. Αρπάζουν τα σύνεργα που χρησιμοποίησαν και τρέπονται σε φυγή.

Από το υλικό του βίντεο διαφαίνεται ότι η πρόθεση των δραστών ήταν να ανατινάξουν το κατάστημα, αδιαφορώντας για τις τεράστιες υλικές ζημιές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και σε παρακείμενα καταστήματα, όμως ατύχησαν.

Στο δρόμο δεν κυκλοφορεί ψυχή λόγω του προχωρημένου της ώρας αλλά και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο βάθος ωστόσο του πλάνου, προς την πλευρά της 25ης Αυγούστου, καταγράφεται μία ανθρώπινη σιλουέτα. Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος έχει αντιληφθεί τις κινήσεις των δύο δραστών και κοντοστέκεται σε απόσταση.

Από την πλευρά των ιδιοκτητών του καταστήματος, το οποίο αποπειράθηκαν να ανατινάξουν, απευθύνεται έκκληση προς όλους όσοι είδαν ή αντιλήφθηκαν κάτι σε σχέση με το συμβάν, να το αναφέρουν έστω και ανώνυμα.

Τι κρύβεται πίσω από την απόπειρα ανατίναξης;

Από την πλευρά της ιδιοκτησίας αναφέρεται ότι δεν έχουν διαφορές και διαφωνίες γενικότερα, υπάρχουν όμως υποψίες και «φωτογραφίζουν» προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με κίνητρο τον επαγγελματικό ανταγωνισμό. Εκτιμάται ότι οι δράστες ενεργούσαν κατ’ εντολή και ότι πίσω από αυτήν την εγκληματική ενέργεια ενδεχομένως κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, πριν από αυτό το συμβάν, το οποίο ευτυχώς έμεινε στο στάδιο της απόπειρας για λόγους όμως που δεν είχαν να κάνουν με την βούληση των δραστών, προηγήθηκαν και άλλα περιστατικά.

ΠΗΓΗ: Gretalive

Δημοφιλή