Το μυστικό πίσω από το πάθος των Ινδών για τη βιομηχανία του πορνό

Το μυστικό πίσω από το πάθος των Ινδών για τη βιομηχανία του πορνό
shutterstock

Παρά το υψηλό χρέος και τα χαμηλά ποσοστά κλήσεων, οι ινδικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν βρει μία νέα πηγή κέρδους: τις υπηρεσίες δεδομένων.

Και μερικά από αυτά τα δεδομένα, χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια Ινδούς οι οποίοι επιδίδονται με ένα πρωτόγνωρο πάθος στην παρακολούθηση ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου μέσω των κινητών τους.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Quartz, το 2014 η Ινδία βρισκόταν ανάμεσα στους κύριους καταναλωτές ταινιών πορνό και μάλιστα οι Ινδοί είχαν τοποθετηθεί επάξια ανάμεσα στο top 5 των παγκοσμίων επισκεπτών του pornhub.com.

Στη συνέχεια ανέβηκε τρεις θέσεις, κατέχοντας πλέον τα υψηλότερα ποσοστά επισκεψιμότητας ανά τον κόσμο στο δημοφιλές δικτυακό ιστότοπο πορνογραφίας, pornhub.com, σύμφωνα με την Alexa.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης πορνογραφικού υλικού γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων, τα οποία ξεπερνούν σε χρήση τους υπολογιστές στην Ινδία, όσον αφορά στην πρόσβαση στο pornhub.com.

Αυτό δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου ότι η Ινδία είναι μία από πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο όσον αφορά στην τεχνολογία των smartphones, με 80 εκατομμύρια συσκευές να εκτιμάται ότι έχουν εξαχθεί κατά τη διάρκεια του 2014 σε άλλες χώρες. Το 2013 ο αριθμός αυτός είχε ανέλθει στα 40 εκατομμύρια.

Με τo κόστος των smartphones να παραμένει εξαιρετικά χαμηλό - γύρω στα 30 δολάρια για τους Ινδούς - η έκρηξη κινητής τηλεφωνίας της χώρας αναμένεται να συνεχιστεί. Όπως και κατά πάσα πιθανότητα αναμένεται να εξακολουθήσει να υπάρχει κι η συνήθεια παρακολούθησης πορνό στην Ινδία.

Βάσει των παγκόσμιων τάσεων, αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες όπου οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να παρακολουθούν πορνό.

Η αγαπημένη ημέρα παρακολούθησης πορνό

Σύμφωνα με την έρευνα, η αγαπημένη ημέρα παρακολούθησης πορνό παγκοσμίως είναι η Δευτέρα και η χειρότερη η Παρασκευή. Στην Ινδία, ωστόσο, η παρακολούθηση πορνό προτιμάται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με το Σάββατο να αποτελεί την αγαπημένη μέρα κατά την οποία σημειώνονται οι περισσότερες προβολές και την Τετάρτη την χειρότερη.

Οι γυναίκες φαν

Δεν είναι μόνο οι άνδρες που παρακολουθούν πορνό στην Ινδία. Και οι γυναίκες αρέσκονται στην παρακολούθηση ταινιών πορνογραφικού περιεχομένου εξίσου. Το 2014, σύμφωνα με το pornhub.com το 25% των Ινδών που έβλεπαν πορνό ήταν γυναίκες.

Δημοφιλή