Επίθεση σε βιοτεχνία στη Νέα Ιωνία: Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» ομοιότητες με τους ληστές του «Υφαντή»

Επίθεση σε βιοτεχνία στη Νέα Ιωνία: Η ΕΛ.ΑΣ. «βλέπει» ομοιότητες με τους ληστές του «Υφαντή»
Eurokinissi

Ομοιότητες με τους ληστές που εισέβαλαν με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας αλλαντικών Υφαντής στην Κηφισιά «βλέπουν» οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στους δράστες της επίθεσης σε βιοτεχνία με λευκά είδη που έγινε σήμερα Παρασκευή στην οδό Φιλελλήνων στη Νέα Ιωνία.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στις 7.30 πρωί Παρασκευής όταν οι δράστες εισέβαλαν στην επιχείρηση και αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και δύο υπαλλήλους, ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν με το κοντάκιο όπλου στο πρόσωπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές αφαίρεσαν τελικά περίπου 50.000 ευρώ και διέφυγαν με ΙΧ το οποίο έκαψαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δερμοδεσίου στη Νέα Ιωνία.

Οι αστυνομικοί βλέπουν ομοιότητες με τη ληστεία που σημειώθηκε πρόσφατα στα γραφεία της επιχείρησης Υφαντής στην Κηφισιά, όπου επίσης οι δράστες έκαψαν το ΙΧ, αλλά με ληστεία στην Πεύκη όπου οι δράστες πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η ληστεία στον Υφαντή

Κατά τη διάρκεια της ληστείας στα γραφεία του Υφαντή οι κακοποιοί πυροβόλησαν τον ιδρυτή της εταιρίας, Αλέξιο Υφαντή, τον αντιπρόεδρο της εταιρίας και αδελφό του ιδρυτή, Χαράλαμπο Υφαντή και τον διευθύνοντα σύμβουλο και γιο του ιδρυτή, Κωνσταντίνο Υφαντή.

Κατόπιν, κατά τη διάρκεια καταδίωξής τους από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν δίστασαν να σταματήσουν, να βγάλουν καλάσνικοφ και να «γαζώσουν» με ευθείες βολές τους αστυνομικούς, χωρίς ευτυχώς να πετύχουν το σκοπό τους.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι κακοποιοί «ήθελαν νεκρό αστυνομικό», ενώ θεωρούν δεδομένο ότι οι είχαν καλή πληροφόρηση και ήθελαν να «χτυπήσουν» την καρδιά της επιχείρησης. Οι ίδιοι αστυνομικοί προσθέτουν ότι είχαν πολλά χρόνια να δουν κακοποιούς να επιτίθενται στους ίδιους τους ιδιοκτήτες μίας τόσο μεγάλης εταιρίας. Ο ιδρυτής της επιχείρησης δεν τραυματίστηκε από θαύμα, ο αντιπρόεδρος δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια και ο γιος του ιδρυτή δέχθηκε μία σφαίρα στο αριστερό πόδι.

Τέσσερις κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν τότε στην οδό Σενέκα 4. Δύο από αυτούς ακινητοποίησαν τους φύλακες και δύο κατευθύνθηκαν αμέσως προς το λογιστήριο. «Ληστεία. Φέρτε τώρα τα λεφτά», φώναξαν. Ο ένας από αυτούς πυροβόλησε μία φορά στην οροφή για εκφοβισμό. Τότε, οι δράστες άρχισαν να ζητούν από τα μέλη της οικογένειας «Υφαντή» μετρητά, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τον αδελφό και το γιο στα πόδια. Στη συνέχεια, άρπαξαν κουτί με 50.000 ευρώ και άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο.

Εκεί τους περίμενε αυτοκίνητο μάρκας BMW με το οποίο διήνυσαν απόσταση ενός χιλιομέτρου μέχρι που έφτασαν σε χωράφι στην οδό Λαΐου, όπου έβαλαν φωτιά στο όχημα. Τότε επιβιβάστηκαν σε δεύτερο αυτοκίνητο διαφυγής, μάρκας Audi, με το οποίο κινήθηκαν σε παράδρομο της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς Πειραιά. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους αντιλήφθηκαν άρχισαν να τους καταδιώκουν. Όταν οι κακοποιοί κατάλαβαν ότι οι αστυνομικοί τους πλησιάζουν, σταμάτησαν, δύο από αυτούς άνοιξαν τις πόρτες, γονάτισαν στην άσφαλτο και άρχισαν να σημαδεύουν προς τους αστυνομικούς. Ακολούθησαν τουλάχιστον 12 πυροβολισμοί εναντίον τους. Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απάντησαν με ισάριθμους πυροβολισμούς γλιτώνοντας από θαύμα. Μετά τη «βροχή» πυρών οι ληστές διέφυγαν φτάνοντας μέχρι τη λεωφόρο Φυλής στη Χασιά, όπου βρέθηκε καμένο το Ι.Χ. μάρκας Audi.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με κάποια από τις πάνοπλες συμμορίες της δυτικής Αττικής που «χτυπά» σε περιοχές όπως η Κηφισιά, ξέροντας ότι ευνοείται η διαφυγή της με τη χρήση της Εθνικής Οδού, από όπου επιστρέφουν σε περιοχές, όπως το Μενίδι και ο Ασπρόπυργος.

Δημοφιλή