Απανθρακωμένος άνδρας βρέθηκε σε αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει ο εξαφανισμένος Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Απανθρακωμένος άνδρας βρέθηκε σε αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει ο εξαφανισμένος Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Φόβοι πως ο έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυρίακος Αμοιρίδης μπορεί να είναι νεκρός υπάρχουν μετά την ανακάλυψη από την αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο ενός απανθρακωμένου πτώματος σε αυτοκίνητο που σύμφωνα με το BBC είχε ενοικιάσει ο διπλωμάτης.

Βέβαια όπως τόνισε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ταυτοποίηση του πτώματος και δεν υπάρχει καμία νεότερη πληροφορία για την τύχη του πρέσβη. Στη δε Βραζιλία μετέβη ο έλληνας πρέσβης της Αργεντινής προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις έρευνες για τον εντοπισμό του συναδέλφου του. Στο μεταξύ προκαταρκτική ποινική έρευνα για την υπόθεση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Παντελής Ζαγοραίος, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποσταλεί ειδικό κλιμάκιο της ελληνικής αστυνομίας στη Βραζιλία, προκειμένου να ενημερωθεί για την έρευνα τους εκεί αστυνομικούς.

Tα ίχνη του κ.Αμοιρίδη χάθηκαν το βράδυ της Δευτέρας όταν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο 59χρονος ταξίδεψε για το Ρίο ντε Τζανέιρο από την Μπραζίλια προκειμένου να παρευρεθεί στους εορτασμούς στην Κόπα Καμπάνα για την νέα χρόνια.

Τελευταία φορά εθεάθη τη Δευτέρα στην πόλη Νόβα Ιγκουάτσου, έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου και βρέθηκε τελικά το καμένο αυτοκίνητο.

Νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τη σύζυγό του από ένα διαμέρισμα στην περιοχή και φέρεται να της είχε πει πως ετοιμαζόταν να βγει έξω. Από τότε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία με συγγενικά ή φιλικά του πρόσωπα όπως ούτε και με άλλους γνωστούς ή συνεργάτες.

Η αστυνομία εκτιμά πως δεν πρόκειται για υπόθεση απαγωγής καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απαίτηση καταβολής λύτρων και έχουν ήδη παρέλθει τέσσερα 24ωρα.

Ο κ.Αμοιρίδης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί ως πρεσβευτής στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015.

Σημειώνεται πως τα ποσοστά εγκληματικότητας στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ιδιαίτερα υψηλά και κυρίως οι βίαιες επιθέσεις κατά τις εορταστικές περιόδους με αποκορύφωμα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οπότε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες καταφθάνουν στην πόλη.

Δημοφιλή