To 2017 είναι η Χρονιά του Κόκορα στην Κίνα: Ποιοι ανήκουν στο ζώδιο και τι σημαίνει αυτό

To 2017 είναι η Χρονιά του Κόκορα στην Κίνα: Ποιοι ανήκουν στο ζώδιο και τι σημαίνει αυτό

Και μετά τη Χρονιά του Πιθήκου, ήρθε η στιγμή για τη Χρονιά του Κόκορα στην Κίνα. Η νέα χρονιά ωστόσο στη χώρα δεν αρχίζει στις 1 Ιανουαρίου, αλλά «πέφτει» ανάμεσα στις 21 Ιανουαρίου με 20 Φεβρουαρίου και τότε είναι που στην Κίνα ξεσπούν λαμπροί εορτασμοί και διοργανώνονται εντυπωσιακές παρελάσεις.

Πόσο... κόκορας είσαι;

Όσοι έχουν γεννηθεί το 1957 ή θα γεννηθούν το 2017 αποκαλούνται «κόκορες της φωτιάς» και θεωρείται ότι είναι έμπιστα άτομα, υπεύθυνα στη δουλειά τους και εξαιρετικά συνεπή. Κόκορες είναι και όσοι γεννήθηκαν ή θα γεννηθούν τις χρονιές 1921, 1933, 1945, 1969, 1981, 1993, 2005 και 2029.

Γενικότερα οι κόκορες πιστεύεται ότι είναι το πιο ενεργητικό ζώο στον ζωδιακό κύκλο της Κίνας, ενώ για αυτούς προτεραιότητα είναι η καριέρα. Δουλεύουν σκληρά και μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, καθώς πρόκειται για πολυτάλαντα άτομα.

Εάν είστε κόκορας, η παράδοση λέει ότι σας ταιριάζει να ασχοληθείτε με τη δημοσιογραφία, τις πωλήσεις, την κομμωτική, τον στρατό, τη χειρουργική ή να γίνεται μέχρι και... φύλακας.

Τα τυχερά

  • Τυχερά νούμερα: 5, 7, και 8
  • Τυχερές μέρες: η 4η και 26η μέρα κάθε κινέζικου σεληνιακού μήνα
  • Τυχερά χρώματα: χρυσό, καφέ, κίτρινο
  • Τυχερά λουλούδια:γλαδιόλα, σελόσια
  • Τυχεροί μήνες: ο 2ος, 5ος και 11ος μήνας του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου

Και τα... άτυχα

  • Το κόκκινο χρώμα
  • Τα νούμερ 1, 3, και 9
  • Ο 3ος, 9ος και 12ος μήνας του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου

Πώς θα είναι το 2017 για τους κόκορες

Όχι πως πιστεύουμε σε αυτά, αλλά «έτσι για το καλό», μπορείτε να φορέσετε ένα κολιέ η βραχιόλι με έναν μικρό κόκορα επάνω, ώστε να ενισχύσετε την καλή σας τύχη.

Ωστόσο, το 2017 ίσως να μην είναι τόσο καλό σε όλους τους κόκορες, αφού θεωρείται μία κακή χρονιά για όσους ανήκουν σε αυτό το ζώδιο. Στην πραγματικότητα, θεωρείται για τους ίδιους η πιο άτυχη χρονιά -για αυτό εάν είστε κόκορας και ίσως θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην από πάνω λίστα.

Ωστόσο, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, αφού σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις, εάν πάρετε πρωτοβουλίες τότε θα δείτε θετικά αποτελέσματα στην καριέρα σας, αλλά και οικονομικά οφέλη.

Όπως και να έχει, κόκορες και μη, όλοι ανυπομονούμε να αφήσουμε το 2016 πίσω μας και να υποδεχθούμε το 2017 δυναμικά και με αποφασιστικότητα. Καλή Χρονιά!